کود زیستی کمپوست - کود کشاورزی - قارچ کش زیستی -کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - شماره تماس: ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸

ما در این مطلب به مبحث شناخت کود زیستی کمپوست میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

کود کمپوست چیست و چگونه بدست می آید؟

احتمالا اسم کمپوست به گوشتان رسیده است.

در صورتی که هیچوقت از آن استفاده نکرده‌اید. کمپوست نوعی کود بدست آمده از بازیافت مواد طبیعی و ارگانیک مثل مواد زائد گیاهی، حیوانی و غذایی است که برای تقویت خاک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این کود یکی از استاندارد ترین کودهای تولید شده بشر است که از آن به عنوان کود زیستی هم یاد می‌شود. معمولا مواد زائد غذایی حدود ۲۰ درصد از زباله‌ های تولید شده را به خود مختص کرده که با بازیافت آن‌‌ ها کودی مفید به اسم کمپوست تولید و در بین کشاورزان صنعتی و مهندسان این روند از اهمیت زیادی روبرو است.

بر حسب تحقیقات انجام شده این کود اثر مثبت و قابل توجهی در منعطف شدن، نگهداری آب و بهروه‌ گیری خاک دارد و از خاصیت های کود کمپوست به شمار می آید.

در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این کود و مزیت های آن آشنا شوید.

شیوه تهیه کود کمپوست

احتمالا این سوال ذهن خیلی از شما را به خود مشغول کرده است که کود کمپوست چیست و چطور تهیه میشود؟

همانگونه که گفته شد این کود را از بازیافت مواد طبیعی و سالم می‌سازند و به علت مزیت های اقتصادی و زیست محیطی خیلی مورد توجه قرار می‌گیرد.

ولی این کود چطور ساخته می‌شود؟ قبل از این هم گفته شد که کود کمپوست از تجزیه ضایعات غذایی مثل  پوست میوه، بازیافت مواد آلی، تجزیه برگ گیاهان و همچنین کود حیوانی به‌ دست می‌آید و از مزیت های تقریبا خوبی روبرو است.

این کود یکی از کامل ترین متریال‌ها برای تقویت خاک حساب میشود؛ چون که پر از باکتری، تک یاخته، قارچ و مواد مفید گیاهی است.

نحوه تهیه کود کمپوست به چند شیوه ممکن است که در ادامه با مهم‌ترین آن‌ ها آشنا می‌شوید:

 بیشتر بخوانید: کشاورزی ارگانیک

در شیوه بالا اول زباله‌های مخلوط شده را در ردیف‌ های موازی قرار می‌دهند و تراکتوری که به میکسر مجهز است در بین ردیف‌ های زباله عبور و آن‌ ها را ترکیب می‌کند.

در آخر تراکتور دیگری با همان روش برای  خرد کردن زباله‌ها وارد عمل می‌شود و در نتیجه کمپوست مورد نیاز تولید می‌شود.

شیوه دپوی پشته ای

در شیوه دپوی پشته‌ای زباله میکس شده با مواد مورد نظر را در قسمتی جمع می‌کنند و توسط دستگاه‌های مخصوص فشار بسیاری از بخش بالا به سمت پایین زباله وارد می‌کنند تا در آخر کمپوست مورد نظر تولید شود.

شاید باور نکنید اما با کمی طالعه می‌توانید مواد اضافه و سالم را در خانه خود به کمپوست تبدیل و در گلدان و باغچه خانه اتان به‌کار بگیرید.

 بیشتر بخوانید: گلخانه

ولی چگونه؟

با جمع کردن زباله‌ های خانه مثل مواد غذایی، برگ گیاهان و کود چهار پایان و پرندگان در چاله‌ای در باغچه خانه کمپوست ایجاد شده را به خاک های باغچه خواهید داد.

مواد گفته شده با هم با گذشت زمان تجزیه می‌شوند و کودی پر از میکروارگانیسم و مواد طبیعی را تشکیل میدهند.

نکته ای که لازم است بدانید این است که برخی مواد غذایی مثل گوشت، مواد لبنی، محصول های چرب مثل سس یا کره بادام زمینی را بهتر است به ترکیبات مورد نظر نیفزایید.

این محصول ها خاصیت کود کمپوست را از بین می‌برند و و باعث بوی بد و جذب حشرات مزاحم می‌شوند.

یکی دیگر از مواد غذایی که بهتر است اضافه نکنید پوست تخم مرغ است؛ چون که دیر تجزیه می‌شود و فرآیند تجزیه بقیه  مواد را هم کند می‌کند.

 بیشتر بخوانید: کاربرد کود کشاورزی

مواد مغذی و سالمی که در این کود است باعث حاصلخیزی بیشتر خاک می‌شود. این کود سه ماده کاربردی پتاسیم، فسفر و نیتروژن دارا است که هر کدام از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مواد مورد احتیاج خاک به شمار میروند .

مثل خیلی از کودهای مایع که در بطری یک لیتری پلاستیکی بسته بندی می شوند این نوع کودها هم دارای خیلی از مواد مغذی هستند.

این کود جایگزین مناسبی برای کود های مصنوعی و مضر است؛ زیرا کودهای مضر سلامت و کیفیت خاک را در کمترین زمان ممکن به خطر خواهند انداخت در صورتی که کمپوست باعث حاصلخیزی بسیاری از خاک می‌‌شود.

مزیت های استفاده از کود کمپوست چیست؟

تا اینجا ذکر شد که کود کمپوست یکی از مفیدترین مواد های لازم برای تقویت خاک است و مورد تایید خیلی از سازمان‌ های مربوط و کارشناسان قرار گرفته است.

ولی اگر بخواهیم مزیت های این کود را در چند مورد خلاصه کنیم می‌توانیم به مورد های زیر اشاره کنیم:

  • مقرون به‌ صرفه
  • قابلیت استفاده در انواع خاک ها
  • آبرفتی و حاصلخیز تر شدن خاک ها
  • آفات کشی
  • نداشتن نیاز به آب
  • تشکیل ندادن آلودگی‌ های زیست محیطی
  • علاقه مند به محیط زیست
  • دردسر کم

 بیشتر بخوانید: کاربرد کود زیستی در کشاورزی

کود کمپوست بهتر است یا کود حیوانی؟

بی شک کمپوست گزینه مناسب تری است؛ چون که از یک ترکیبات مغذی شامل مواد گیاهی، کود حیوانی و عنصر های مورد نیاز خاک ساخته می‌شود.

این به این صورت است که کود حیوانی تنها قسمت کوچکی از احتیاجات خاک را تهیه می‌کند و کارایی آن به تنهایی برای تقویت و ماندگاری خاک متناسب نیست.

معمولا استفاده از کود کمپوست قابل اندازه‌ گیری و چک کردن است در صورتی که مشخص کردن مقدار دقیق کود و شیوه ترکیب این محصول بر حسب احتیاجات خاک دشوار است.

به صورت کلی چک کردن این موضوع که کود کمپوست بهتر است یا کود حیوانی یکی از چالش‌های کشاورزان حساب میشود ، ولی بر اساس تحقیق های صورت گرفته کمپوست بالاتر از کود حیوانی است.

بنابراین اگر سلامت و کیفیت خاک و محصول هایتان در اولویت شماست بهتر است زمین خود را به کمپوست عادت بدهید.

 بیشتر بخوانید: قارچ کش ها

سخن آخر

کود یکی از مهم‌ ترین مواد ها برای تقویت خاک و بالا بردن کیفیت محصول های کشاورزی است. در بین انواع کود های رایج که کشاورزان بسیاری به آن‌ ها روی آورده‌اند می‌توان به یکی از مفیدترین و متنساب ترین کودها یعنی کود کمپوست اشاره کرد.

کمپوست کودی مغذی و مفیدی است که از تکریبات مواد غذایی و گیاهی و در بعضی موارد فضله های حیوانی به وجود می آید.

عیب های کودهای زیستی

  • رها سازی کُند
  • قابل استفاده برای محصول های خاص
  • قابل استفاده در خاک بخصوص، اگر خاک خیلی خشک یا گرم باشد، کاربرد خود را از دست می دهد.
  • کارایی کمتر از کود های مصنوعی
  • محصول های زراعی نسبت به کود های شیمیایی واکنش کمتری به کودهای زیستی نشان می دهند.

 بیشتر بخوانید: مزایا استفاده از کود اوره

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *