تزریق کود به خاک - کود کشاورزی - قارچ کش زیستی - کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - شماره تماس: ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸

ما در این مطلب به مبحث شناخت تزریق کود به خاک میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

تزریق کود به خاک

شیوه های متداول مصرف خاکی یا محلول پاشی عنصر های کودی برای تغذیه مطلوب گیاهان مخصوصا در مورد ریز مغذی‌ هایی مثل آهن، روی همیشه با محدودیت های گوناگونی رو به رو بوده است.

از محدودیت های استفاده محلول پاشی می توان به گیاه سوزی، پراکنـده شـدن محلـول در هوا، جذب کم کود توسط اندام های هوایی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: کود زیستی کمپوست 

و از محدودیت های شیوه مصرف خاکی تثبیت، شستشو، بر هم کنش برخی از عنصر های غذایی برای کم کردن کاهش جذب آنها، آهک زیاد، تهویـه نکردن کـافی در برخی از باغ ها به علت آبیاری زیاد امکان دارد کارآیی مصـرف کـود را کم کنند.

همچنین گستردگی بسیار ریشه ها در حجم زیادی از خاک و امکان نرساندن همه کود مصرف شـده بـه ریشـه هـا و در نتیجه آلودگی خاک را میتوان ذکر کـرد.

در صورتی که شیوه  تزریـق کود شیوه ای جدیدی است که در آن حجم کمتری از مواد غذایی با کمترین تلفات و خسارت های زیست محیطی، به کار میرود و همه مواد تزریق شده هم وارد گیاه میشود.

شیوه تزریق درخت در آمریکا ۵۰ سال قدمت دارد. یکی از شیوه های تاثیر گذار در صنعت کشاورزی دنیا، تزریق ترکیب های حاوی عنصر های غذایی به تنه درختان است که کمبود ریز مغذی ها در گیاه را با فاصله تایم ۳ تا ۵ سال رفع می کند.

بیشتر بخوانید: مزایای استفاده از کود بیولوژیک 

در واقع با استفاده از شیوه تزریق تنه می توان خیلی از مشکل های تغذیه ای، بیماری ها و آفت ها در درختان را با حداقل صدمه های زیست محیطی از بین برد.

با این وجود این شیوه در کشور ما خیلی نوپا می باشد.

به صورت کلی به کمک این شیوه به علاوه عنصر های غذایی بعضی سموم، آنتی‌ بیوتیک‌ ها و اسانس‌ ها را می‌توان به درون تنه درخت تزریق کرد.

این شیوه در عملیات مبارزه با آفات و تهیه نیازهای غذایی مفید است. در این شیوه با استفاده از تزریق اسانس‌ ها کیفیت محصول بیشتر میشود.

از نمونه کارایی های شیوه تزریق می توان در برطرف کردن کلروز آهن در سیب، گلابی، به و بقیه درختان و حل کمبود روی و  بور و همچنین کنترل برخی از بیماری های آوندی از آن نام برد.

البته تایم تزریق هم مهم می باشد برای عنوان مثال تزریق مواد غذایی غیر متحرک مانند آهن که کمبود آن در میان برگ های جدید دیده می شود باید در اول فصل پیش از آغاز رشد رویشی و یا در پاییز، آخر فصل رشد رویش ) تزریق شود.

با توجه به این که در منطق های گوناگون کشورمان ایران خاک های قلیایی، آهکی و اسیدی می باشند و همینطور به دلیل آسیب دیدن ریشه ها در طول چند دوره متوالی، درخت با فقر مواد غذایی روبرو است، که در این شرایط یک نوبت تزریق تنه خیلی مفید است و درخت را مجددا به زندگی باز می گرداند.

برای مثال شرایط خاک در تشکیل کلروز در گیاهان بسیار تاثیر گذار است.

اگر خاک آهکی باشد و PH خاک زیاد باشد و همینطور وضعیت تهویه نامتناسب باشد شرایط برای بیشتر شدن کمبود آهن در گیاه و ایجاد آن را فراهم می کند، یا درخت بسیار رو به زردی و کلروز می‌رود.

در این شرایط نامتناسب اگر کود به خاک داده شود، جذب مواد غذایی توسط ریشه تاثیر گذار نخواهد بود، همچنین به همین علت توصیه می‌شود که شیوه تزریق کود مایع به درون تنه درخت را به کار بگیریم.

این شیوه به شکل موفقیت آمیزی در آمریکا مورد استفاده قرار گرفته و کمبود آهن در آن مزرعه ها را رفع کرده است.

در سال‌ های گذشته این شیوه توسط کارشناسان مؤسسه تحقیقات خاک و آب در ایران انجام شده و موفقیت‌ های بسیاری همراه داشته است.

استفاده از این شیوه به خصوص برای درختانی که دچار مشکل تغذیه شده اند خیلی توصیه میشود.

بیشتر بخوانید: مزایا استفاده از کود اوره

روش تزریق عنصر های غذایی به درخت – تزریق کود به خاک

اول درخت بیمار توسط کارشناسان علوم باغبانی و گیاه پزشکی شناسایی میشود، برای انجام شیوه تزریق، به کمک مته برقی چند سوراخ با عمق ۵ سانتی‌متر و به قطر نیم سانتی‌متر در دور و بر تنه درخت به وجود آورده تا به محیط  آوندها برسد.

اغلب سوراخ‌ ها به شکل مایل ایجاد می‌شوند تا کود مایع افزوده شده خارج نشود.

بعد مواد شیمیایی مورد نیاز به کمک پمپ یا وسایل مخصوص در حجم با غلظت متناسب از قبل مشخص شده به درون سوراخ انتقال داده می شود.

سوراخ های روی تنه درخت با توجه به نوع درختان و میزان رشد آن در حدود یک سال ترمیم خواهد شد. نخستین شرط تزریق تنه این است که درخت مورد نظر توانایی ترمیم شدن را داشته باشد.

به همین علت این شیوه برای درختانی مثل زردآلو و هلو کاربردی ندارد.

بیشتر بخوانید: قارچ کش ها

کدام مواد شیمیایی و عنصر های غذایی را می توان توسط این شیوه به درخت های بیمار تزریق کرد؟

اگر در گیاه اشکال کمبود عنصر های غذایی باشد، عنصر هایی مثل روی، آهن و منگنز به درخت تزریق می شود. در صورت پوسیده بودن ریشه از قارچ کش ها استفاده می کنیم و در شرایط دیدن بیماری های آوندی یا باکتریایی می توان آنتی بیوتیک به درخت تزریق کرد.

با این وجود در اغلب موارد ریز مغذی های آهن و روی به درختان تزریق می شود. همینطور با این شیوه می توان آفات زدایی کرد.

در سم پاشی هایی که به شیوه معمولی انجام می شود، ۸۰ درصد محلول روی درخت ریخته نمیشود و فقط هوا، زمین، ساختمان های مسکونی و گیاهان زیر درخت را آلوده می کند، در شرایطی که اگر آفت زدایی توسط تزریق سم ها به تنه درخت انجام شود، هیچ نوع ضایعاتی ندارد و در مصرف ماده مورد نظر خیلی صرفه جویی خواهد شد، همچنین این که بازده و اثر گذاری هم بیشتر خواهد شد.

همینطور به خاک، حشرات مفید، پرندگان هم صدمه ای نمی رسد.

بیشتر بخوانید: کاربرد کود زیستی در کشاورزی 

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
۲.۴/۵ - (۲۰ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *