مزایای کودهای بیولوژیکی - قارچ کش زیستی-کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - کود کشاورزی - شماره تماس:٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢

ما در این مطلب به مبحث شناخت مزایای کودهای بیولوژیکی میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

مزایای کودهای بیولوژیکی

دسترس بودن مواد مغذی اولیه به گیاه میزبان و خاک، باعث رشد و حیات می‌شوند. این کودها معمولاً از مواد گیاهی یا مواد معدنی زنده به دست می‌ آیند و به شکل مایع یا دانه‌ای هستند. کودهای بیولوژیکی با کودهای آلی که از مواد زائد گیاهی، حیوانی یا انسانی به دست می‌آیند متفاوت است. کارشناسان صنعت می گویند که استفاده از کودهای بیولوژیکی می تواند چمن سالم تر و متراکم تر با رنگ عمیق تر ایجاد کند که در برابر خشکسالی و بیماری مقاوم تر است. خاک تیمار شده با کودهای بیولوژیکی نیز باعث بهبود مدیریت آب می شود.

بیولوژیک در یک اصطلاح کلی هر ترکیب کربنی است که گیاه را از طریق واکنش هورمونی از طریق خاک یا خود گیاه تقویت می کند.افزودن مواد بیولوژیکی استرس را آزاد می کند و گیاه را با دادن چیزی که هرگز از یک کود استاندارد دریافت نمی کند، تقویت میکند.”

درباره کودهای زیستی

در طبیعت، تعدادی میکروارگانیسم مفید خاک وجود دارد که می تواند به گیاهان در جذب مواد مغذی کمک کند. کاربرد آنها را می توان با مداخله انسان با انتخاب ارگانیسم های کارآمد، کشت آنها و افزودن مستقیم یا از طریق بذر به خاک افزایش داد. میکروارگانیسم های کشت داده شده در برخی مواد حامل برای کاربرد آسان در مزرعه، کودهای زیستی نامیده می شوند. بنابراین، ورودی حیاتی در کودهای زیستی، میکروارگانیسم ها هستند.

بیشتر بخوانید: اهمیت کود زیستی در کشاورزی

فواید کودهای زیستی

کودهای زیستی میکروارگانیسم های زنده ای هستند که منشا باکتریایی، قارچی و جلبکی دارند. نحوه عملکرد آنها متفاوت است و می تواند به تنهایی یا ترکیبی اعمال شود.

  • کودهای زیستی نیتروژن اتمسفر را در خاک و گره های ریشه گیاهان حبوبات تثبیت کرده و در دسترس گیاه قرار می دهند.
  • آنها اشکال نامحلول فسفات ها مانند فسفات های تری کلسیم، آهن و آلومینیوم را به اشکال در دسترس حل می کنند.
  • آنها فسفات را از لایه های خاک پاک می کنند.
  • آنها هورمون ها و آنتی متابولیت هایی تولید می کنند که باعث رشد ریشه می شود.
  • آنها مواد آلی را تجزیه می کنند و به کانی سازی در خاک کمک می کنند.
  • هنگامی که کودهای زیستی روی بذر یا خاک اعمال می شوند، دسترسی به مواد مغذی را افزایش می دهند و عملکرد را ۱۰ تا ۲۵٪ بدون تأثیر نامطلوب بر خاک و محیط بهبود می بخشند.

انواع و ویژگی های کودهای زیستی

براساس نوع میکروارگانیسم، کود زیستی را می توان به شرح زیر نیز طبقه بندی کرد:

  • کودهای زیستی باکتریایی: به عنوان مثال ریزوبیوم، آزوسپیریلیوم، آزوتوباکتر، فسفوباکتریا.
  • کودهای زیستی قارچی: به عنوان مثال میکوریزا
  • کودهای زیستی جلبکی: به عنوان مثال جلبک سبز آبی (BGA) و آزولا.
  • کود زیستی Actinimicetes : به عنوان مثال Frankia.

کودهای زیستی بیشتر در آزمایشگاه کشت و تکثیر می شوند. با این حال، جلبک سبز آبی و آزولا را می توان به صورت انبوه در مزرعه تکثیر کرد.

بیشتر بخوانید: تفاوت میان کود ارگانیک و کود زیستی

ویژگی های کودهای زیستی رایج

  • ریزوبیوم : ریزوبیوم کود زیستی نسبتاً مؤثرتر و پرکاربردتری است. ریزوبیوم، در ارتباط با حبوبات، N اتمسفر را تثبیت می کند. حبوبات و ارتباط همزیستی آنها با باکتری ریزوبیوم منجر به تشکیل گره های ریشه می شود که N اتمسفر را تثبیت می کند. یک حبوبات خاص جمعیت ریزوبیوم در خاک به حضور گیاهان حبوبات در مزرعه بستگی دارد. در غیاب حبوبات، جمعیت ریزوبیوم در خاک کاهش می یابد.
  • آزوسپیریلوم : آزوسپیریلوم به داشتن یک همزیستی ارتباطی نزدیک با سیستم گیاهان عالی شناخته شده است. این باکتری ها با غلاتی مانند: سورگوم، ذرت، ارزن مروارید، ارزن انگشتی، ارزن دم روباهی و سایر ارزن های جزئی و همچنین علف های علوفه ای.
  • آزوتوباکتر : یک باکتری رایج خاک است. به طور گسترده در خاک هند وجود دارد. ماده آلی خاک عامل مهمی است که رشد این باکتری را تعیین می کند.
  • جلبک سبز آبی (BGA ): جلبک سبز آبی به دلیل فراوانی در مزرعه برنج به عنوان موجودات برنج شناخته می شود. بسیاری از گونه های متعلق به جنس ها، Tolypothrix، Nostic، Schizothrix، Calothrix، Anoboenosois و Plectonema در شرایط گرمسیری فراوان هستند. بیشتر BGAهای تثبیت کننده نیتروژن رشته هایی هستند که شامل زنجیره ای از سلول های رویشی شامل سلول های تخصصی به نام هتروسیست هستند که به عنوان یک میکروندول برای سنتز و ماشین آلات تثبیت نیتروژن عمل می کنند.

کودهای زیستی برای محصولات کشاورزی توصیه می شود

  • Rhizobium + Phosphotika به مقدار ۲۰۰ گرم در هر ۱۰ کیلوگرم دانه به عنوان تیمار بذر برای حبوباتی مانند نخود کبوتر، گرم سبز، گرم سیاه، لوبیا چشم بلبلی و غیره، بادام زمینی و سویا توصیه می شود.
  • ازتوباکتر + فسفوتیکا به مقدار ۲۰۰ گرم در هر ۱۰ کیلوگرم دانه به عنوان تیمار بذر برای گندم، سورگوم، ذرت، پنبه، خردل و غیره مفید است.
  • برای برنج پیوندی توصیه می شود ریشه نهال را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در محلول آزوسپیریلوم + فسفوتیکا به مقدار ۵ کیلوگرم در هکتار فرو کنید.

بیشتر بخوانید: کود ارگانیک و تاثیرات آن در محیط زیست

کاربرد کودهای زیستی در محصولات زراعی

درمان بذر

هر بسته (۲۰۰ گرم) از مایه تلقیح با ۲۰۰ میلی لیتر محلول برنج یا محلول انگور مخلوط می شود. دانه های مورد نیاز برای یک هکتار در دوغاب مخلوط می شوند تا پوشش یکنواختی از مواد تلقیح شده روی بذرها داشته باشند و سپس به مدت ۳۰ دقیقه در سایه خشک می شوند. دانه های تیمار شده باید در عرض ۲۴ ساعت استفاده شوند. یک بسته تلقیح برای درمان بذرهای ۱۰ کیلوگرمی کافی است. Rhizobium، Azospirillum، Azotobacter و Phosphobacteria به عنوان تیمار بذر استفاده می شود.

فرو بردن ریشه نهال

این روش برای محصولات پیوندی استفاده می شود. پنج بسته (۱.۰ کیلوگرم) تلقیح برای یک هکتار مورد نیاز است و با ۴۰ لیتر آب مخلوط می شود. قسمت ریشه نهال ها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در محلول ها غوطه ور می شود و سپس پیوند می شود. آزوسپیریلوم برای غوطه وری ریشه نهال به ویژه برای برنج استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: کود بیولوژیک و کاربردهای آن

تصفیه خاک

۴ کیلوگرم از کودهای زیستی توصیه شده در ۲۰۰ کیلوگرم کمپوست مخلوط شده و یک شب نگهداری می شود. این مخلوط در زمان کاشت در خاک گنجانده می شود.

استفاده از جلبک سبز آبی (BGA)

  • کشت جلبک به صورت تکه های خشک شده به میزان ۱۰ کیلوگرم در هکتار روی آب راکد در برنج مزرعه اعمال می شود.
  • این کار دو روز پس از کاشت در خاک های لومی و شش روز پس از کاشت در خاک های رسی انجام می شود.
  • این مزرعه بلافاصله پس از استفاده از جلبک به مدت چند روز در آب نگهداری می شود.
  • کود زیستی باید برای ۳-۴ فصل متوالی در یک مزرعه استفاده شود.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *