انواع کود برای گیاهان آپارتمانی - قارچ کش بیولوژیک - کود کشاورزی - کشاورزی ارگانیک - قارچ کش زیستی - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸ - ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢

ما در این مطلب به مبحث انواع کود برای گیاهان آپارتمانی میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

برترین وقت کود دهی به گیاهان آپارتمانی چه زمانی هست؟

وقتی که گیاهان آپارتمانی در طول بهار و تابستان در حال نمو هستند، برترین وقت کود دهی میباشد. تعداد مراتب بهره از کود بستگی به گونه گیاه آپارتمانی دارد. بعضی از گیاهان آپارتمانی مقدار تغذیه بسیاری از خاک دارند و هر هفته به کوددهی احتیاج دارند.

دیگر گیاهان آپارتمانی که رشد آرامی دارند امکان دارد احتیاج به تغذیه ماهیانه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: تاثیر قارچ کش زیستی در کشاورزی

انواع کود ها برای گل ها و گیاهان آپارتمانی

در این بخش می‌خواهیم راجب انواع کود صحبت کنیم، کودها یا مولتی ویتامین‌های خاک که برای تقویت گیاه های آپارتمانی و عمل آوری برتر خاک از آن بهره گیری می شود، بر خسب حالت کود و یا ویژگی های منشأ ماده های تشکیل دهنده گروه بندی می شوند.

گروه بندی کودها بر حسب ویژگی های منشأ ماده های تشکیل دهنده به طور زیر است که در ادامه بیشتر به آن پرداخت خواهیم کرد:

  • کود آلی (ارگانیک)
  • کود زیستی (بیولوژیک)
  • کود شیمیایی (معدنی)

کود آلی یا همان ارگانیک

کود آلی که به کود ارگانیک هم معرف میباشد، حاوی منشأ طبیعی و بدون کمترین افزودنی مصنوعی به وجود می‌آید. در حقیقت این گروه از کودها پایه کربنی داشته و بازمانده‌ ماده های زنده هستند. باقی مانده های گیاهان، فضله های حیوانات و یا مخلوطی از هردو آن‌ها یکی از کودهای ارگانیک محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: انواع کود شیمیایی برای درخت

موارد استفاده از کود آلی

کود آلی برای نمو سبزی‌ها، بیشتر شدن گل‌دهی و سرسبزی چمن‌ها کاربرد دارد. همینطور برای تقویت گیاهان آپارتمانی و دانه‌های جدید کاشته شده مصرف آن خیلی مطلوب و به‌جا است.

انواع کود آلی یا ارگانیک

کود‌های آلی کیفیت‌های مختلفی داشته و در نهایت اثر گذاری هر یک به روی خاک متفاوت است. در کل سه گونه کود آلی وجود دارد.

  • کود های حیوانی
  • کود های سبز
  • کمپوست ها

کود زیستی یا بیولوژیک

این دسته از کودها، بهره از میکروارگانیسم‌های پر فایده برای پرورش و رشد گیاه و حاصلخیزی خاک بدون ذراتی کثیفی و ضرر برای اکوسیستم مزرعه و محیط‌ زیست شامل می باشند. کود زیستی به علت احتمال ایجاد کثیفی، بیماری و هزینه بسیار در محیط‌های محدود مثل آپارتمان و در نتیجه برای نگهداری گیاهان آپارتمانی بهره گیری نمی شود.

کود شیمیایی

کود های شیمیایی را بایستی یکی از متداول ترین و به ‌گونه ای اصلی‌ترین مدل کود در بین کشاورزان از تاریخ جنگ جهانی دوم به بعد شمارد و علت آن هم دسترسی راحت، بهره با حجم کم ولی بازدهی بیشتر، راحتی فعلایت با آن و همینطور هزینه کمتر آن نسبت به دیگر کودها دانست.

انواع کود شیمیایی برای گیاه های آپارتمانی

کود های شیمیایی را بر اساس ماده های به‌ کار رفته در آن به دو دسته کلی ماکروالمنت ( عنصر های درشت مغذی) و میکروالمنت ( عنصر های ریز مغذی) دسته بندی می‌کنند‌ و اگر کودی دارای نسبت‌های مساعد تمام عنصر های  درشت مغذی و ریز مغذی باشد، به آن کود کامل میگویند.

کود ماکروالمنت

ماکروالمنت‌ها یا عنصر های غذایی درشت مغذی، به سه گروه از عنصر های مواد غذایی مورد احتیاج گیاه اطلاق می شوند که گیاهان در چرخه متابولیسم به اندازه زیادی از آن لازم دارند، مهمترین عنصر های درشت مغذی مورد احتیاج در گیاه ها نیتروژن، فسفر و پتاسیم است.

بیشتر بخوانید: تقویت خاک گیاهان در بهار

 کود میکروالمنت

میکروالمنت‌ها یا عنصر های ریز مغذی به گروهی از عنصر های مورد احتیاج گیاه طلقی می‌شود که گیاه برای متابولیسم به اندازه اندکی از آن عنصر ها نیاز دارد، البته بایستی توجه داشت که اندازه کم به معنای کم اهمیت بودن آنها نیست و امکان دارد حتی با بیشتر شدن آن سبب صدمه به گیاه شود.

با اهمیت ترین عنصر های ریز مغذی گیاه حاوی کلسیم، منیزیم، کربن، آهن، مس، روی و بور است، همینطور عنصر هایی مثل گوگرد و سیلیسیم هم در گروه میکروالمنت ها دسته بندی می شوند. هرچند به علت حضور لازم در خاک احتیاج به بهره آنها به صورت کودهای مکمل برای گیاهان نمی باشد.

این روز ها در تغذیه گیاه از مخلوط عنصر های دیگر مثل مولیبدن، کبالت، اسید فولیک و آمینو اسیدها هم به اندازه ناچیز اضافه بهره گیری می‌شود که این موارد تحت عنوان عنصر های ناچیز هم شناخته می‌شود.

پیشنهاد می‌شود که کود میکرو به شکل محلول و به روی برگ گیاهان مورد بهره قرار گیرد و همراه با سم های شیمیایی مورد لازم، مخلوط شده و همراه با آنها به روی گیاه سمپاشی شود.

تفاوت میان کود میکروالمنت و ماکروالمنت در تغذیه گیاه های آپارتمانی

تفاوت کلی انواع کود های میکروالمنت و ماکروالمنت، در مقدار بهره آنها است نه در تعداد دفعه های مورد بهره آن. اکثر کاربران کود های میکرو و ماکرو، بر این تفکر هستند که با توجه به اسم این کودها، انواع کود میکرو بایستی به اندازه اندک و انواع کود ماکرو بایستی به اندازه زیاد مورد بهره قرار گیرد. در شرایطی که در استفاده از این کودها، این مسئله تماما بر عکس است.

چه مدل کودی به گیاه های آپارتمانی بدهیم؟

از انواع ذکر شده کودها، کودهای شیمیایی و آلی برای انواع گیاهان آپارتمانی و گل های آپارتمانی قابل بهره هستند که هر دو می‌توانند ماده های مغذی مطولب را در دسترس گیاه قرار داده و گیاه را به رشد و نمو بیشترین حد تشویق کنند.

عنصر های مهم غذایی در کودهای گیاه های آپارتمانی چیست؟

همان گونه که اشاره گردید عنصر های اصلی که گیاهان آپارتمانی به آنها احتیاج دارند عنصر های اعم از نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که هر سه درشت مغذی بوده و نقشی کلی در تقویت گیاهان آپارتمانی اجرا می کنند. عنصر های مذکور از استانداردهای مساعدی برای اطلاع استفاده کننده از نظر گونه مصرف در کودهای شیمیایی فراهم شده اند.

هر کدام از سه عنصر درشت مغذی اشاره شده عوامل اصلی حیات و زندگانی برای گیاهان آپارتمانی شما هستند، ولی با این تفاوت که هر یک از آنها حاوی وظیفه های مختلفی هستند.

بیشتر بخوانید: مزایای کودهای بیولوژیکی

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، قارچ کش زیستی، کود زیستی، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *