کاربرد کود کشاورزی - قارچ کش زیستی- کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - کود کشاورزی - ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸

ما در این مطلب به مبحث شناخت کاربرد کود کشاورزی میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

بررسی انواع کود های کشاورزی 

کود ماده ای است که برای تقویت خاک به محیط کشت گیاهان و درختان افزوده میشود تا نیاز های غذایی گیاهان رفع شود. کود های کشاورزی در سه دسته کود شیمیایی، آلی و زیستی قرار دارند. کود کشاورزی آلی از بهترین نوع کود های ارگانیک حساب میشود.

این نوع کود ها بدون افزودنی بوده و هیچ ضرری برای محیط زیست ندارند و به دلیل کربن زیادی که دارند گیاه را از لحاظ کربن غنی میکنند.

از دیگر نوع های کود کشاورزی نوع کود شیمیایی میباشد که در کنار فایده های زیادی که دارد میتواند تاثیری مخرب بر محیط زیست هم داشته باشد.

کود شیمیایی بر اساس نوع عناصر به انواع ازت دار، فسفری، پتاسیمی و غیره دسته بندی میشوند.

بیشتر بخوانید: کشاورزی ارگانیک 

کود شیمیایی از لحاظ ماکرو المنت عناصر پر مصرف گیاه بودن یا میکرو المنت عناصر کم مصرف گیاه بودن هم دسته بندی میشوند.

کود های دارای عنصر های پر مصرف شامل ازت، فسفر، پتاسیم، منیزیم و کلسیم و کود های با عنصر های کم مصرف شامل آهن، روی، مس، منگنز و بور هستند. کود های زیستی برعکس انواع شیمیایی تاثیرات زیان بار به طبیعت ندارند و آلودگی های زیست محیطی ایجاد نمیکنند.

به علاوه این مصرف آن در کشاورزی اثر منفی روی رشد محصولات و سلامتی انسان ندارد.

بررسی کود های شیمیایی

کود شیمیایی از مهم ترین نوع های کود کشاورزی میباشد که نقش بسیاری در تامین ماکرو المنت و میکرو المنت های خاک دارند.

این نوع کود ها تاثیر گذاری سریعتر و خالصیت بیشتری دارند. این کود ها بر حسب عناصر دسته بندی میشوند مانند: ازتی، فسفری و… و اگر یک کود همه عنصر ها را داشته باشد به آن کود کامل گفته میشود.

کود کشاورزی ازت دار به طور نیترات، آمونیوم و اوره قابلیت جذب دارد.

در ایران کود اوره پر مصرف ترین کود ازتی میباشد که به کود شکری معروف است.

اشکالی که این کود دارد این است که به دلیل حلالیت بالا به آسانی در خاک شسته میشود ولی به نسبت بقیه کود های ازتی قیمت متناسب تری دارد.

بیشتر بخوانید: قارچ کش های زیستی

بررسی کود آلی

کود کشاورزی از نوع آلی دارای اثرات مثبتی روی خاک و رشد محصولات هستند. از مزیت های آن حفظ رطوبت خاک و تصحیح بافت آن، زیاد کردن فعالیت های میکروبی خاک، تهیه فسفر و گوگرد و نیتروژن خاک میباشد.

از انواع کود آلی مثل: کمپوست، کود حیوانی و گیا خاک میباشد.

کود های حیوانی شامل مواد دفع شده حیوانی است که از دامپروری ها به دست می آید. استفاده از این کود ها باعث زیاد شدن مواد آلی خاک میشود.

گیاخاک شامل باقیمانده گیاهان مرده میباشد و ترکیب کردن این بقایا با خاک میتواند باعث تقویت خاک شود. کود کمپوست یک نوع کود آلی است که با یک شیوه بازیافتی از پسماند های حیوانی و گیاهی فراهم میشود.

درصد خالصیت و کیفیت این نوع کود ها،به نوع حیوان بستگی دارد، تغذیه دام و باقی عامل های شبیه بهم بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: انواع قارچ های باغی

بررسی کود کشاورزی زیستی

کود زیستی در واقع همانمیکروارگانیسم های مفیدی هستند که در همزیستی با گیاهان به جذب بهتر عنصر ها کمک میکنند.

کود کشاورزی از نوع زیستی دارای اثرات مثبت بر فلور خاک بوده و از ویژگی های مثبت آن ثابت کردن نیتروژن میباشد.

این نوع کود ها میکروارگانیسم های مفید خاک را دارند که میتوانند عنصر های غذایی را به مواد قابل جذب تبدیل کنند و از این منظور به انواع کود های بیولوژیکی دارای انواع باکتریایی، قارچی، جلبکی و اکتینومیست ها دسته بندی میشوند.

کود مایکوریزا از انواع کود های قارچی بوده که از همزیستی با ریشه گیاهان باعث افزایش جذب مواد غذایی به واسطه ریشه گیاه میشود.

کود های زیستی بر حسب نوع کارایی هم در انواع گوناگون قرار میگیرند که ثابت کننده های ازت، اکسید کننده گوگرد، کرم خاکی، حل کننده های فسفات، اکسید کننده های گوگرد از مهم ترین آن ها میباشند.

اکسید کننده های گوگرد باکتری تیوباسیلوس را دارا هستند و باعث اکسایش گوگرد میشوند.

حل کننده های فسفات اباعث میشوند فسفر قابل جذب تولید کند. ثابت کننده های ازت با تبدیل ازت هوا به ازت معدنی آن را برای گیاه قابل جذب میکنند.

این تبدیل به سه شکل آزاد یا غیر همزیست ازتوباکتر، همزیستی ریزوبیوم هاو همیاری آزوسپیریلیومانجام میشود.

بهترین انواع کود کشاورزی

برای تهیه انواع کود های کشاورزی چه از مدل شیمیایی و چه آلی و بیولوژیکی خالص و مرغوب بودن خیلی مهم میباشد چون کیفیت، بازده تولید و ماندگاری محصولات به کیفیت کودی که استفاده میشود بستگی دارد و رابطه مستقیمی میان نوع کود و بازدهی محصول وجود دارد.

استفاده از کود های نامرغوب نه تنها به نفع کشاورز نمیباشد بلکه باعث میشود که کشاورزان خسارات های فراوانی را متحمل شوند چون کود نامرغوب میتواند باعث خرابی و فاسد شدن محصولات شود.

کود شیمیایی چیست؟

کود شیمیایی به هر نوع موادی گفته می شود که با شیوه های شیمیایی توسط انسان ساخته می شود و به افزایش حاصلخیزی خاک کمک می کنند و از این سو باعث افزایش رشد و نمو و عملکرد گیاه می شوند.

بیشتر بخوانید: کاربرد کود اوره

انواع کود شیمیایی و کارکرد آن ها

عنصر های غذایی ازت، فسفر و پتاسیم جز عنصر های غذایی ضروری و پرمصرف برای رشد و نمو گیاه هستند. برای مثال کود شیمیایی نیتروژن به رشد کردن شاخ و برگ ها کمک می کند.

کود شیمیایی فسفره در رشد ریشه، گل، دانه و میوه دست دارد. کود شیمیایی پتاسیم هم به رشد ساقه، حرکت آب در گیاهان، تقویت گلدهی و بازدهی گیاه کمک می کند.

به همراه این سه عنصر مهم غذایی عناصر غذایی پرمصرف دیگری هم وجود دارند مثل: کلسیم، منیزیوم، گوگرد و ریز مغذی های یا عنصر های غذایی کم مصرف مهمی ماندد: مس، آهن، منگنز، مولیبدن، روی و بور که وجودشان برای رشد و باروری گیاه الزامی است.

کود شیمیایی نیتروژن

نیتروژن حدود ۷۸ درصد از جو زمین را متشکل شده است که از دو اتم نیتروژن با یک پیوند سه گانه پایدار بهم متصل شده اند.

گرچه نیتروژن بخش زیادی از هوا را تشکیل می دهد اما اغلب موجودات زنده نمی توانند به این صورت از آن استفاده کنند و باید نیتروژن اتمسفر پیش از استفاده برای تغذیه گیاه طی روندی ثابت شود.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *