کاربرد کود اوره - قارچ کش زیستی - کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - کود کشاورزی - شماره تماس: ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ --

ما در این مطلب به مبحث کاربرد کود اوره می پردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

کود اوره

کود اوره چیست ؟ کود های شیمیایی بر پایه مواد سازنده (معمولا نیتروژن، فسفر و پتاسیم) به انواع گوناگونی دسته بندی میشوندو هدف از اضاقه کردن آنها به خاک را می توان برای جبران کمبود عنصر مورد نیاز رشد گیاه دانست. انتخاب کود شیمیایی متناسب لازمه شناخت ویژگی ها و خاصیت خاک می باشد،این شناخت معمولا از نمونه برداری خاک مورد نظر و تعیین پارامترهای مهم PH، میزان نیتروژن، فسفر و… انجام می شود.

استفاده از کود اوره به هدف تقویت و بهبود تولید محصول برای گیاهان گوناگون کارایی دارد. بای مثال مثال: این کود در کشت زعفران یکی از ضروریت ها به حساب می آید. اما می توان از آن برای پرورش توت فرنگی، زغال اخته، گندم، مرکب ها و ذرت هم استفاده کرد.

خاصیت و ویژگی ها:

همانگونه که گفته شد نیتروژن ماده اصلی کود های ازته و از عنصر های اصلی رشد و نمو گیاه حساب میشود.کود اوره حاوی ۴۶ درصد نیتروژن و به عنوان یک منبع پر از این عنصر شناخته می شود، ظاهر آن به شکل بلور سفید رنگ بوده و از آمونیاک و کربن دی اکسید تشکیل شده است. این کودها حلایت بالایی دارند. پس، بعلاوه خاک ، می توانند از طریق شاخ و برگ گیاه هم جذب شوند، همینطور برای افزایش میزان جذب نیتروژن، شیوه تزریق به خاک بیشتر توصیه می شود.

تولید کود اوره گرانوله

کود اوره با قرار گرفتن در خاک به آمونیوم بی کربنات تبدیل شده و به شکل گاز متصاعد می شود که اگر به خوبی در خاک پخش نشود، جذب کمتری خواهد داشت، انواع گرانوله کود اوره اندازه تصاعد گاز کمتری داشته و بازدهی ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر از مدل معمولی آن دارند، همین عمل باعث افزایش تولید نوع گرانوله این محصول شده است.

طریق مصرف کود اوره:

دو شیوه برای استفاده از این کود وجود دارد که شامل موارد های زیر می باشد :

 پاشیدن محلول:

در این شیوه اوره را در آب مخلوط کرده و به شاخ و برگ گیاهان اسپری می کنند. این شیوه برای گیاهانی که می توانند اوره را به صورت مستقیم جذب کنند، مانند: (سیب زمینی،گندم،سبزیجات و سویا)  کارایی دارد.

تزریق کردن به خاک: 

شیوه دوم شامل اعمال اوره به خاک است، روند تجزیه اوره به نیترات و آمونیوم توسط آنزیم های در خاک انجام می شود که گاهی امکان دارد چند هفته زمان ببرد، با این وجود مطالعه ها نشان می دهد جذب آمونیوم و نیترات توسط گیاه آسانتر و با درصد بیشتری انجام می گیرد.

به یاد داشته باشید استفاده از این کود در غلظت های بالا امکان دارد باعث مسمومیت و صدمه به گیاه شود، پس قبل از استفاده آزمایش خاک شناسی را انجام داده تا مطلوب ترین نتیجه را بدست آورید.

زمان استفاده کود اوره:

زمان استفاده اغلب با توجه به جنس خاک و نوع گیاه مشخص می شد. برای مثال برای پنبه در زمان کشت به خاک اضاقه می شود.ولی درباره سبزیجات این اتفاق در فصل رشد باید اتفاق بیفتد و یا برای گندم بهترین زمان استفاده هنگام جوانه زدن است .

همینطور آن را می توان به ذرت، گندم زمستانی و یا هر دانه کوچکی اعمال کرد با این حال، این برنامه باید در فصل های سرد سال باشد به علت اینکه در دوره های گرم (۶۰ درجه یا بالاتر)، اوره در برخورد با مواد گیاهی، مایل است، به آمونیاک تبدیل شود که این موضوع باعث کم شدن جذب نیتروژن به گیاه خواهد شد.

مزیت های استفاده از این کود:

۱- تولید مقدار بالای نیتروژن برای گیاه و بازدهی بالا در مقایسه با بقیه کودهای ارته با هزینه به صرفه.
۲-ذخیره کردن به علت عدم آتش گیری و انفجار
۳- امکان استفاده به شکل محلول پاشی و تزریق به خاک
۴- امکان ترکیب کردن با باقی کودها. برای مثال: به آسانی  میتوان از آن به همراه آمونیاک فسفات و یا دی آمونیوم فسفات استفاده کرد،همچنین ترکیب آن با سوپر فسفات ها به شرط استفاده سریع مانعی ندارد. علت این کار آزاد شدن آب و شکل گیری مواد مرطوب بوده که اضافه کردن ترکیب به خاک و حمل و نقل آن را سخت می کند.

این کود برای چه محصول هایی متناسب است؟

این کود برای اغلب محصولات کشاورزی مثل: توت فرنگی، زغال اخته، ذرت، گندم، انواع مرکبات و همینطور زعفران خیلی متناسب است، اما اندازه و روش استفاده حتما باید طبق فاکتورهایی مثل: نوع خاک، نوع درخت و… انجام شود.

معایب و عوارض های استفاده از  کود اوره:

اوره باعث تحریک پوست و چشم و عوارضات تنفسی می شود. قرار گرفتن در معرض دائمم پوست باعث تورم در پوست می شود. غلظت بالای آن در خون باعث صدمه به اندام های بدن می شود. نباید بالای نقطه ذوب گرم شود چون که باعث تجزیه آن شده و بخار های سمی تولید می کند. این ماده به صورت تکی قابل اشتعال نیست، ولی مخلوط شدن آن با اکسیدان های قوی، مانند: نیترید باعث انفجار می شود.

جایگزین کود اوره

همانطور که گفته شد این کود منبعی غنی است و به صرفه برای عنصر نیتروژن، جایگزین هایی که برای آن معرفی می شوند هم باید بتوانند به خوبی نیتروژن مورد نیاز گیاه را فراهم نمایند. آمونیوم نیترات، آمونیوم سولفات و پتاسیم نیترات می توانند جایگزین هایی خوبی برای این کود باشند.

کود ساده چیست ؟

کودها بر اساس درصد ماده مغذی به سه دسته ساده، مرکب و مخلوط تقسیم بندی میشوند

  • ساده: کود های ساده فقط یک ماده مغذی اصلی گیاه یعنی، نیتروژن یا فسفر یا پتاسیم را تهیه می کنند. برای مثال: اوره، سولفات آمونیوم، سولفات پتاسیم و کلرید پتاسیم.
  • کود های مرکب: کود های مرکب دارای دو تا سه ماده مغذی اصلی گیاهان در ترکیبات شیمیایی هستند. این کودها اغلب به شکل دانه ای تولید می شوند.برای عنوان مثال: نیتروفسفات، و آمونیوم فسفات.
  • مخلوط: مخلوط­ های فیزیکی کود های ساده ای هستند که دارای بیش از دو ماده مغذی اولیه گیاه هستند. این کود ها از طریق ترکیب کردن دستی سیستم­ ها از مواد شکل دهنده تهیه می شوند.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
۳.۹/۵ - (۸۳ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *