کشاورزی ارگانیک - کود کشاورزی - قارچ کش زیستی -کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - شماره تماس: ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸

ما در این مطلب به مبحث شناخت کشاورزی ارگانیک میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

کشاورزی ارگانیک

مجموعه‌ای از شیو های زراعتی است که به جای استفاده از تولیدات های مصنوعی خارجی، از طریق مدیریت کردن اکوسیستم طبیعی روی رشد مواد غذایی تمرکز می‌کنند.

گرچه کشاورزی ارگانیکی با نام «کشاورزی جایگزین» هم به یاد آورده می‌شود، ولی در حقیقت کشاورزی ارگانیک نسبت به خیلی از زراعت‌های امروزی و سنتی شیوه سنتی‌تری دارد. درباره ویژگی‌های معرف کشاورزی ارگانیک و شیوه انجام آن بیشتر یاد بگیرید.

بیشتر بخوانید: کود ارگانیک

کشاورزی ارگانیک چیست؟

هیچ تعریف قبول شده جهانی ای برای کشاورزی ارگانیک وجود ندارد، اما اغلب سازمان‌ های کشاورزی بزرگ آن را سیستم تولید خاصی در نظر می‌گیرند که هدفش خودداری از استفاده از سم های دفع آفات، کودها، تنظیم کننده‌ های رشد و مواد اضافه شده خوراک دام مضر و مصنوعی است.

برای مثال:‌ راهنمای وزارت کشاورزی ایالات متحده ذکر می‌کند که کشاورزان از شیوه های کشاورزی استفاده می‌کنند که از محیط زیست حفاظت می‌کنند و از کشاورزی مصنوعی و مواد کشاورزی مصنوعی دوری می‌کنند.

نحوه کارکرد کشاورزی ارگانیک چگونه است ؟

تقریبا تمامی سیستم‌های کشاورزی ارگانیک به آنچیزی که برخی از آنها آن را شیوه های کشاورزی جایگزین نام گذاری میکنند متکی هستند. مثل: کشت تناوبی (آیش بندی)، کشت مکانیکی، کود های حیوانی، کود ارگانیک و مدیریت تلفیقی آفت ها برای حفظ سلامت خاک، رشد گیاهان سالم و کنترل آفت ها و علوفه های هرز.

به عنوان سیستمی کلی، کشاورزی ارگانیک بر این پایه ساخته شده است، که اکوسیستمی سالم از قسمت های سالم به هم وابسته ساخته شده است.

این شیوه از به کار بردن هر ماده یا شیوه ای که امکان دارد به بخشی از اکوسیستم در مصرف دیگری صدمه برساند، دوره می‌کند.

به شکل عجیبی، این ششیوه های کشاورزی «جایگزین» از دیدگاه تاریخی قدیمی‌تر از شیوه های کشاورزی بروز تر هستند، که مشمول استفاده از سم های دفع آفات و بقیه برنامه‌ های کشاورزی مصنوعی برای کنترل کردن شرایط رشد هستند.

این شیوه های بروز معمولا برای حمایت از سیستم کشاورزی امروزی و مدرن ساخته شده‌اند، که اغلبا به علت اینکه برای تولید مقدار خیلی زیاد غذا با سرعت هرچه بیشتر طراحی می‌شوند مورد انتقادات افراد قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: قارچ کش های زیستی

هدف های کشاورزی در ارگانیک:

کشاورزی ارگانیک دنبال دو هدف عمده است:

  1. تقویت پایداری سامانه های کشاورزی ( حفظ تولیدات برای تامین نیاز های جمعیت رو به رشد انسانی بدون آسیب وارد کردن به محیط زیست)
  2. متکی بر هرچه بیشتر سامانه کشاورزی به نهاده ها و منبع های محلی و نداشتن وابستگی به نهاده های بیرون از مزرعه

یکی از تفاوت های عمده کشاورزی ارگانیک با سایر مکاتب های کشاورزی ، پایداری در تدوین و استاندارد های مشخص برای مجموعه عملیات ها ، شیوه ها ونهاده هایی است که در طول تولید، فرآورده ها و بازاریابی این محصول ها باید رعایت شود.

مزیت ها و چالش‌ های کشاورزی ارگانیک

مزیت ها:

  • شادابی خاک را تقویت می‌کند و از فرسودگی جلوگیری می‌کند: کار اصلی کشاورزی ارگانیک، کارهایی برای تقویت و احیاء خاک است، به خصوص محصولات پوششی، تناوب در کشت و حداقل کاشت.
  • این شیوه ها سلامت طبیعی خاک را تقویت می‌کنند و به خاک در منسجم شدن بیشتر کمک می‌کنند و فرسودگی را به حداقل می‌رسانند.
  • تغییرات آب و هوایی را کاهش می‌دهد: تولید کود های شیمیایی کشاورزی به سوخت‌ های فسیلی بسته است و دوری کشاورزی ارگانیک از این موارد باعث افت مصرف سوخت‌ های فسیلی می‌شود.
  • همینطور، اقدام های ارگانیک با نگه داشتن کربن در خاک به کم شدن نشر گاز های گلخانه‌ ای کمک می‌کند.
  • تنوع زیستی را بیشتر می‌کند: کشاورزی ارگانیک به حفاظت تنوع گیاهی و جانوری بیولوژیکی، گرده افشان‌ ها و شکارچیان آفت ها کمک می‌کند.
  • استفاده از محصولات تراریخته GMO را کم می‌کند: هنوز باید در مورد اثر استفاده از مواد تصحیح شده ژنتیکی چیزهای زیادی آموزش داده شود.
  • کشاورزی ارگانیک از این مورد ها تا وقتی دوری می‌کند که اطلاعات های بیشتری جمع آوری نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: انواع قارچ های باغی 

چالش‌ ها:

  • هزینه‌های اجرای بالا: هر چند که کشاورزان ارگانیک از هزینه‌های مربوط به واردات های خارجی دوری می‌کنند، اما روند کشاورزی ارگانیک خیلی پر مصرف است و شامل خیلی از هزینه‌ های اجرایی دیگری است، که تقبل هزینه ها برای کشاورز سخت است.
  • تمرکز بر آموزش: خیلی از شیوه های کشاورزی ارگانیک برای کشاورزان مدرن ناشناخته هستند، و پس برای یادگیری شیوه های متناسب و بهترین عملکردها به آموزش بیشتری نیاز دارند.
  • درآمد نامشخص: از آنجا که کشاورزی ارگانیک به تناوب کشت بستگی دارد، همه محصول ها برای کشاورزان درآمد برابری ندارند.
  • آسیب پذیری در برابر خسارت‌های عمده: بدون متکی شدن به کودهای شیمیایی و سم های دفع آفات، امکان دارد کشاورزان در خطر از دست دادن قسمت های زیادی از محصولات باشند.
  • آموزش و پشتیبانی برای ایجاد سیستم پایداری که محصول هایی با بازدهی کافی برای کشاورزان تولید کند واجب است.

کشاورزی ارگانیک و کشاورزی پایدار

کشاورزی پایدار جمله ای است که اغلبا با کشاورزی ارگانیک همراه است، اما مفهومی جداگانه است.

با این حال، استاندارد های مرتبط به کشاورزی ارگانیک بیشتر اقدام های کشاورزی پایدار را پوشش نمی‌دهند. هیچ نظری روی اینکه آیا کارکرد پایدار مولفه واجب کشاورزی ارگانیک هستند یا نه وجود ندارد. تعریف جهانی هم در این مورد برابر نیست.

کشاورزی پایدار باید هدفی طولانی مدت داشته باشد:

  • همه نیاز های انسان به غذا و فیبر را تهیه میکند.
  • محیط زیست را بهبود ببخشد و منبع های طبیعی را که برای اقتصاد کشاورزی‌ مان حیاتی هستند تقویت کند.
  • استفاده از منابع تجدید ناپذیر و منبع های مزرعه به صورت کارآمد همزمان با ادغام چرخه‌ های بیولوژیکی طبیعی و کنترلی در هر جایی که امکان دارد.
  • قابلیت سود دهی اقتصادی عملیات مزرعه را حفاظت و پشتیبانی کند.
  • کیفیت زندگی را برای کشاورز ها، خانواده‌ هایشان و جامعه افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: کود اوره

نکته های کلیدی

  • کشاورزی ارگانیک به جای ورودی‌ های مصنوعی خارجی در مزرعه، روی مدیریت اکوسیستم طبیعی متمرکز میشود.
  • شیوه های کشاورزی ارگانیک – تناوب کشت، تقویت تنوع زیستی، مدیریت تلفیقی آفت ها و موارد های دیگر
  • کشاورزی ارگانیک مزیت های زیادی را برای زندگی انسان، حیوانات و گیاهان پیشنهاد می‌کند، اما کشاورزان در انجام روش های عملکردش با چالش‌های زیادی مواجه هستند.
  • کشاورزی پایدار معمولا با کشاورزی ارگانیک مرتبط است، اما به معیارهای متمایزی وابسته است.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *