آفت کش های زیستی - کشاورزی ارگانیک - کود کشاورزی - کود زیستی - کود ارگانیک - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۱۸ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸ - ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - رویان تیسان

آفت کش های شیمیایی برای مدت بسیار طولانی به منظور مدیریت آفات گیاهی در کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته اند. با این حال، استفاده از چنین محصولات شیمیایی با نگرانی های متعددی در رابطه با تأثیر بر سلامت انسان و محیط زیست همراه است. آفت کش های زیستی جایگزین های ایمن تری برای کنترل آفات برای چنین محصولات شیمیایی در نظر گرفته می شوند. ما در این مطلب به مبحث انواع و آفت کش های زیستی می پردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آفت کش های زیستی چیست؟

آفت کش های زیستی، همچنین به عنوان آفت کش های بیولوژیکی شناخته می شوند، مواد شیمیایی ساخته شده از موجودات طبیعی یا موادی هستند که برای کنترل یا سرکوب آفات کشاورزی، علف های هرز و عوامل بیماری زا توسط اثرات بیولوژیکی خاص استفاده می شوند. تعاریف متعددی در مورد اینکه چه چیزی باید به عنوان آفت کش زیستی در نظر گرفته شود وجود دارد.

آفت کش های زیستی - کشاورزی ارگانیک - کود کشاورزی - کود زیستی - کود ارگانیک - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۱۸ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸ - ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - رویان تیسان

بیشتر بخوانید: آفت کش بیولوژیک یا سموم زیستی چیست؟

به گفته آژانس حفاظت از محیط زیست، آفت‌ کش‌ های زیستی انواع خاصی از آفت‌ کش‌ ها هستند که از مواد طبیعی مانند حیوانات، گیاهان، باکتری‌ها و مواد معدنی خاص مشتق می‌شوند.

انواع آفت کش های زیستی

بر اساس منبع و منشا استخراج، آفت کش های زیستی را می توان به سه دسته زیر طبقه بندی کرد:

الف. آفت کش های میکروبی

آفت‌کش‌های میکروبی آفت‌کش‌هایی هستند که از میکروارگانیسم‌ها مشتق می‌شوند، از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، تک یاخته‌ها و نماتدهای حشره‌زا که علیه آفات خاص گیاهی عمل می‌کنند.

آنها آفات را با ایجاد بیماری، ایجاد رقابت برای غذا و فضا، تولید متابولیت‌های سمی یا روش‌های مختلف دیگر کنترل می‌کنند.

برخی از آفت کش های میکروبی مهم در زیر به اختصار توضیح داده شده اند:

بیشتر بخوانید: استراتژی های کنترل بیولوژیکی

آفت کش های زیستی باکتریایی

  • رایج‌ترین نوع آفت‌کش‌های میکروبی، آفت‌کش‌های زیستی باکتریایی هستند که بیشتر برای کنترل حشرات استفاده می‌شوند ، اما برخی از آنها علیه سایر باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زا نیز استفاده می‌شوند.
  • در میان بسیاری از گونه های باکتری با فعالیت آفت کش، باکتری حشره پاتوژن Bacillus thuringiensis (Bt) Berliner گسترده ترین آفت کش زیستی مورد مطالعه و تجاری است.
  • سایر آفت کش های باکتریایی رایج شامل باسیلوس سوبتیلیس ، سودوموناس فلورسنس ، رادیوباکتر آگروباکتریوم و غیره است.

آفت کش های زیستی ویروسی

  • چندین خانواده ویروس برای آلوده کردن حشرات شناخته شده اند. با این حال، ویروس های متعلق به خانواده Baculoviridae تنها ویروس هایی هستند که در عمل به عنوان آفت کش استفاده می شوند.
  • باکولوویروس ها گروهی از ویروس های DNA دو رشته ای هستند که حشرات را آلوده می کنند. آنها از طریق بلع حشرات را آلوده می کنند. پس از خوردن، آنها وارد بدن حشره شده و ذرات باکولوویروس را آزاد می کنند که منجر به عفونت سلول های روده می شود. ظرف چند روز پس از مصرف، حشره تغذیه را متوقف می کند و در نهایت می میرد و ذرات ویروس را در محیط آزاد می کند.

آفت کش های زیستی قارچی

  • آفت کش های قارچی معمولاً برای کنترل حشرات استفاده می شود. برخی از قارچ ها بر علیه سایر قارچ ها، باکتری ها و سایر پاتوژن های گیاهی نیز عمل می کنند.
  • بر خلاف آفت کش های زیستی باکتریایی و ویروسی، برای ایجاد عفونت لازم نیست که آفت کش های قارچی مصرف شوند. آنها می توانند از طریق کوتیکول حشره نفوذ کنند و با ایجاد رقابت برای فضا و مواد مغذی یا تولید متابولیت های ثانویه سمی، آفات را آلوده کنند.
  • برخی از آفت‌کش‌های قارچی رایج شامل Beauveria bassiana، Metarhizium anisopliae، Trichoderma viride، Paecilomyces farinosus و Verticillium lecanii هستند.

بیشتر بخوانید: تفاوت بین کود زیستی و کود شیمیایی

ب- آفت کش های بیوشیمیایی

آفت کش های بیوشیمیایی آفت کش های زیستی مشتق شده از مواد طبیعی هستند که آفات را با روش های غیر سمی کنترل می کنند. آنها را می توان بیشتر به عصاره های گیاهی، مواد سمی شیمیایی و تنظیم کننده های رشد طبقه بندی کرد.

عصاره های گیاهی (گیاه شناسی) 

  • آفت کش های گیاهی نیز گروه مهمی از آفت کش ها هستند که از عصاره های گیاهی و اسانس ها به دست می آیند.
  • آنها شامل انواع مختلفی از متابولیت های ثانویه مانند استروئیدها، آلکالوئیدها، فنولیک ها، ترپنوئیدها و ترکیبات نیتروژنه هستند که فعالیت آفت کشی را نشان می دهند.
  • این ترکیبات ممکن است به عنوان دافع، تنظیم کننده رشد و ضد تغذیه عمل کنند. آنها همچنین می توانند با مهار تنفس و ایجاد اختلال متابولیک عمل کنند.
  • برخی از آفت کش های گیاهی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: چریش (از Azadirachta indica )، نیکوتین (از گونه Nicotiana )، پیرتروم (از Dalmatia pyrethrum )، ریانودین (Ryania؛ از Ryania speciosa ) و غیره.

بیشتر بخوانید: اجزای کشاورزی ارگانیک

سمیوشیمیایی ها

  • اینها مواد شیمیایی آزاد شده توسط گیاهان یا حیوانات هستند که باعث تغییرات رفتاری یا فیزیولوژیکی در ارگانیسم های گیرنده گونه های مشابه یا متفاوت می شوند.
  • آنها می توانند آفات گیاهی را از طریق طیف گسترده ای از فعالیت ها مانند به دام انداختن انبوه، فریب دادن و کشتن، اختلال در جفت گیری، سیستم های فشار کشش و فعال کردن دفاع گیاهی کنترل کنند.
  • سمیوشیمیایی ها را می توان به دو نوع فرومون و آللوشیمیایی طبقه بندی کرد
  • فرومون‌ها که به آن‌ها نیمه‌شیمیایی درون گونه‌ای نیز گفته می‌شود، مواد شیمیایی هستند که رفتار موجودات را در یک گونه تغییر می‌دهند.
  • آللوشیمیایی ها رفتار افراد گونه های مختلف را تغییر می دهند و به عنوان سمیوشیمیایی بین گونه ای نیز شناخته می شوند.

آفت کش های زیستی - کشاورزی ارگانیک - کود کشاورزی - کود زیستی - کود ارگانیک - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۱۸ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸ - ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - رویان تیسان

تنظیم کننده های رشد

  • تنظیم کننده های رشد حشرات (IGRs) حشره کش هایی هستند که در رشد و نمو حشرات اختلال ایجاد می کنند. آنها بر علیه حشرات مختلف مانند پشه، کک و سوسک کار می کنند.
  • آنها شامل آنالوگ های هورمون جوانی (JHAs)، آنالوگ های اکدیستروئیدها و مهارکننده های سنتز کیتین (CSIs) هستند.
  • JHAها از هورمون‌های جوانی در حشرات تقلید می‌کنند که از ژن‌هایی که بلوغ را در مرحله بزرگسالی ترویج می‌کنند، مهار می‌کنند.
  • CSI ها تشکیل کیتین را که جزء اصلی بیرونی ترین قسمت حشرات است، مهار می کنند.
  • Ecdysteroids در فرآیند پوست اندازی و دگرگونی در حشرات نقش دارند. به عنوان یک آفت کش زیستی، می توانند در توانایی پوست اندازی و رشد حشرات اختلال ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: رشد سبزه های ریز در گلخانه

ج. مواد محافظ گیاهی (PIPS)

  • PIP ها دسته ای از آفت کش های بیوشیمیایی هستند که از گیاهان اصلاح شده ژنتیکی به دست می آیند. آنها توسط گیاهان تراریخته همراه با مواد ژنتیکی تولید می شوند که فعالیت آفت کش را نشان می دهد.
  • پرمصرف‌ترین نمونه‌های این روش محصولات Bt هستند که در آن پروتئین‌های Cry از باکتری خاک Bacillus thuringiensis به گیاهان وارد می‌شوند.
  • برخی از کشورها ممکن است PIP ها را به دلیل مقاومت مصرف کنندگان در برابر محصولات اصلاح شده ژنتیکی به عنوان آفت کش های زیستی در نظر نگیرند.
  • اخیراً مکانیسم تداخل RNA (RNAi) نیز برای تولید نسل جدیدی از آفت کش ها استفاده شده است. در اینجا، RNA دو رشته ای توسط آفات بلعیده می شود که mRNA آفات را تخریب می کند و در نتیجه رشد آنها را کند می کند یا آنها را از بین می برد.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *