کنترل بیولوژیکی در مقابل شیمیایی - قارچ کش زیستی - کود بیولوژیک - قارچ کش بیولوژیک - کود کشاورزی - ٠٩١٢٨٣٨١٨۴٢ - ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۰۸
راه های مختلفی برای کنترل آفات و بیماری ها وجود دارد. دو روش مهم و گسترده، بیولوژیکی و شیمیایی هستند، اما تفاوت های عمده ای بین این دو روش وجود دارد. این مقاله پیشینه و اصول پشت هر روش و همچنین تفاوت های بین آنها را توضیح می دهد. ما در این مطلب به مبحث کنترل بیولوژیکی در مقابل شیمیایی میپردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی، قارچ کش بیولوژیک، کود بیولوژیک، کود زیستی، قارچ کش زیستی، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

کنترل شیمیایی

آفت کش های شیمیایی اغلب برای کنترل بیماری ها، آفات یا علف های هرز استفاده می شوند. کنترل شیمیایی بر اساس موادی است که برای آفات درگیر سمی (سمی) هستند. هنگامی که از آفت کش های شیمیایی برای محافظت از گیاهان در برابر آفات، بیماری ها یا رشد بیش از حد توسط علف های هرز استفاده می شود، ما از محصولات محافظت از گیاه صحبت می کنیم. البته مهم است که گیاهی که نیاز به حفاظت دارد خود از اثرات سمی محصولات حفاظتی رنج نبرد.

تلاش برای حفاظت از محصولات از قرن ها پیش آغاز شد. چینی ها در حدود ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد از آهک و خاکستر چوب برای از بین بردن انگل ها استفاده کردند. رومی ها از گوگرد و قیر استفاده می کردند، ماده ای که از نفت خام به دست می آمد. موادی مانند نیکوتین حاصل از تنباکو از قرن شانزدهم به بعد و بعداً مس، سرب و جیوه نیز مورد استفاده قرار گرفت. پس از جنگ جهانی دوم استفاده از آفت کش های شیمیایی واقعی آغاز شد و امروزه صدها آفت کش شیمیایی برای استفاده در کشاورزی و باغبانی موجود است.

آفت کش ها بسته به هدفی که معمولاً برای آن استفاده می شوند به پنج دسته اصلی دسته بندی می شوند. گروه اول قارچ کش ها هستند که بر ضد قارچ ها عمل می کنند. سپس علف کش هایی هستند که علیه علف های هرز استفاده می شوند. علف کش ها توسط برگ ها یا ریشه علف های هرز جذب می شوند و باعث از بین رفتن آن می شوند. حشره کش هایی که همانطور که از نامشان پیداست حشرات مضر را از بین می برند و سپس کنه کش هایی وجود دارند که گیاهان را در برابر کنه ها محافظت می کنند. در نهایت نماتدکش هایی برای کنترل نماتدهایی وجود دارند که به گیاهان حمله می کنند.

آفت کش های شیمیایی: مزایا و معایب

استفاده از آفت کش های شیمیایی به دلیل هزینه نسبتا کم، سهولت استفاده از آنها و اثربخشی، در دسترس بودن و پایداری آنها بسیار گسترده است. آفت‌کش‌های شیمیایی عموماً سریع عمل می‌کنند که آسیب وارده به محصولات را محدود می‌کند.

آفت‌کش‌های شیمیایی دارای اشکالات عمده‌ای هستند، اما همچنان به طور گسترده فروخته می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. در اینجا به چهار مورد از مضرات آفت کش های شیمیایی می پردازیم.

۱. غیر انتخابی

آفت کش های شیمیایی اغلب نه تنها برای ارگانیسم هایی که برای آنها در نظر گرفته شده اند، بلکه برای سایر موجودات نیز سمی هستند. آفت کش های شیمیایی را می توان به دو گروه آفت کش های غیرانتخابی و انتخابی تقسیم کرد. محصولات غیر انتخابی مضر ترین هستند، زیرا انواع موجودات از جمله گونه های بی ضرر و مفید را از بین می برند. به عنوان مثال، علف کش هایی وجود دارند که هم علف های هرز پهن برگ و هم علف های هرز را از بین می برند. این بدان معنی است که آنها غیر انتخابی هستند زیرا تقریباً تمام گیاهان را می کشند. آفت کش های انتخابی دامنه محدودتری دارند. آنها فقط از شر آفت، بیماری یا علف هرز هدف خلاص می شوند و سایر ارگانیسم ها تحت تأثیر قرار نمی گیرند. یک نمونه علف کش است که فقط روی علف های هرز پهن برگ کار می کند. برای مثال می توان از آن در چمن ها استفاده کرد، زیرا علف ها را از بین نمی برد. این روزها معمولاً ترکیبی از چندین محصول برای کنترل چندین آفات مورد نیاز است زیرا تقریباً همه محصولات مجاز انتخابی هستند و بنابراین فقط محدوده محدودی از آفات را کنترل می کنند.

۲. مقاومت

یکی دیگر از معایب آفت کش های شیمیایی مقاومت آن است. آفت کش ها اغلب فقط برای یک دوره (کوتاه) روی یک ارگانیسم خاص موثر هستند. ارگانیسم ها می توانند در برابر یک ماده ایمن شوند، بنابراین دیگر اثری ندارند. این موجودات جهش یافته و مقاوم می شوند. این بدان معنی است که برای کنترل آنها باید از سایر آفت کش ها استفاده شود.

۳. تجمع

سومین اشکال انباشتگی است. اگر گیاهان اسپری شده توسط ارگانیسم خورده شوند، و سپس آن ارگانیسم توسط موجودی دیگر خورده شود، مواد شیمیایی می توانند از زنجیره غذایی عبور کنند. حیواناتی که در بالای زنجیره غذایی قرار دارند، معمولاً شکارچیان یا انسان‌ها، به دلیل تجمع آفت‌کش‌ها در سیستمشان، شانس بیشتری برای سمیت دارند. با این حال، به تدریج، این تأثیر کمتر می شود، زیرا در حال حاضر آفت کش ها باید سریع تر تجزیه شوند تا نتوانند انباشته شوند. اگر این کار را نکنند، اجازه فروش ندارند.

۴. باقی مانده ها

آخرین و مهم‌ترین تهدید مربوط به بقایای آفت‌کش‌ها یا بقایای آفت‌کش‌هایی است که روی محصولات باقی می‌مانند. بقایای آن ممکن است به عنوان مثال روی میوه یا سبزیجات مصرف شود و به همین دلیل ممکن است محصولات نزدیک به برداشت سمپاشی نشوند. از طرف دیگر، بقایای آفت‌کش‌ها ممکن است در خاک یا آب‌های زیرزمینی خیس بخورند و آب آلوده ممکن است برای سمپاشی محصولات استفاده شود یا توسط حیوانات نوشیده شود.

به طور خلاصه، راه‌های مختلفی برای به حداقل رساندن اثرات نامطلوب زیست‌محیطی آفت‌کش‌ها وجود دارد: استفاده از آفت‌کش‌های انتخابی (که آسیب قابل توجهی به ارگانیسم‌های مفید نمی‌زند). آفت کشی را انتخاب کنید که به سرعت تجزیه می شود. هنگام عقیم سازی محصولات زراعی مراقب باشید تا هیچ گونه رانشی به سایر محصولات ایجاد نشود.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *