کود زیستی
جایگزین مناسب کودهای شیمیایی
برای جلوگیری از آسیب رساندن به خاک و رشد گیاه بتر است دیگر با کودهای شیمیایی خداحافظی کنیم. کود زیستی با ترکیبی مفید و غنی جایگزین مناسبی برای این کود های شیمیایی هستند.
با کود زیستی خاک مناسب و حاصلخیزی دارید و از مواد شیمیایی به دور هستید.
شاهد رشد گیاهان بدون مواد مضر باشید
انواع کودهای زیستی رویان تیسان سبز
کود فسفوزیست
این نوع از کود باعث جذب بالای فسفر و آهن توسط گیاهان و حاصلخیزی بالای گیاهان می شود. همچنین برای کلیه ی گیاهان زراعتی،کشاورزی و خانگی استفاده می شود.
کود نیتروزیست
این نوع از کود ازت (نیتروژن) مورد نیاز خاک را تامین می کند و متشکل از باکتری آنتروباکتر است که برای رشد گیاهان و حاصل خیزی خاک بسیار مهم است
مزایا کود زیستی
حفظ زیستگاه طبیعی خاک
افزایش مواد مغذی خاک
جذب سریع توسط گیاه
ترویج خاک سالم
هزینه ی کم و مناسب
تثبیت نیتروژن
همین الان کود زیستی را سفارش دهید…
برای رهایی از آفات گیاهان و رشد سریع آنها همین الان سفارش دهید
اهمیت استفاده از کود زیستی
از رشد و گستردگی عوامل بیماری زا جلوگیری می کند و آلودگی را از بین می برد
به بافت خاک بهبود می بخشد و رشد گیاه را بهتر می کند
مواد مضری که در خاک وجود دارد را از بین می برد و مواد آلوده و قارچ را نابود می کنند
با محیط زیست سازگار هستند و باعث آسیب رساندن به محیط نمی شوند
کود زیستی به علت وجود گوگرد جلوی شور شدن خاک رو میگیره
روش مصرف انواع کودهای زیستی
روش بذرمال
برای بذرمال کردن، از مقدار مناسب پارس باسیل طبق جدول زیر باید استفاده کرد. بدین منظور ابتدا بذرها را درون بشکه دوار (بشکه های ضد عفونی بذر و یا بتونیر) و یا روی نایلون پالستیکی ریخته و به تدریج پارس باسیل را روی بذرها بطور یکنواخت پاشیده شود و بذرها زیر و رو گردد تا تمام آنها با محلول آغشته شوند. سپس بذرها به مدت ۵ تا ۰۱ دقیقه در سایه پهن گردیده و پس از خشک شدن بالفاصله اقدام به کشت گردد
روش غوطه وری نشاء
ظرف مناسبی با ظرفیت نگهداری ۰۱ لیتر آّب آماده شود. سپس حدود ۷ لیتر آب تمیز بدون کلر به آن اضافه گردد. دو لیتر از پارس باسیل به آن اضافه و به خوبی مخلوط شود. سپس به تدریج نشاهای مورد نیاز برای کاشت یک هکتار زمین از خزانه خارج و ریشه آنها با محلول آماده شده آغشته و سپس نشاء به زمین اصلی منتقل شود.
روش محلول پاشی
برای محلول پاشی باید ابتدا بـا استفاده از یک سمپاش مقدار آب مصرفی بــرای محلولپاشی مزرعــه کالیبره شود . محلولپاشی به طور معمول در دو تـا سه مرحله توصیـه میشود. محلولپاشی بهتـر است در هنگام غروب آفتاب صورت گیرد تـا ضمن جلوگیری از تأثیرات منفی امـواج ماوراء بنفش نور خورشید، از فرصت کافی بـرای نفوذ بـه بافت گیاهی برخوردار باشد.
نحوه مصرف در گلخانه خاکی
۲ لیتر در ۱۰۰۰ متر
هنگام کاشت تکرار هر ۲
ماه یک مرتبه
۲ لیتر در ۱۰۰۰ متر ۵ روز پس
از کاشت
گروه های کود زیستی
تثبیت کننده های ازت
تثبیت کنندگان ازت کاری که انجام می دهند تثبیت ازت برای خاک است که ازت موجود در هوا را تبدیل به ازت معدنی می کنند. این کار توسط کارخانه ها و فرآیندهای ویژه با هزینه های بالا انجام می شود اما با کود زیستی به راحتی اینکار انجام می شود. روش تثبیت ازت به ۳ صورت غیر همزیست، همزیستی و باکتری ریزوبیوم انجام می شود.
تثبیت کننده های ازت مولکولی
یکی از رایج ترین انواع کودهای زیستی است که در دنیا برای حاصلخیزی و برداشت محصول مناسب استفاده ی بالایی می شود. برای تولید محصولات بالا و سالم و جلوگیری از استفاده کودهای شیمیایی این کود پیشنهاد می شود.
قارچ های میکوریزا
این نوع از کود در همزیستی بین قارچ و ریشه گیاه ایجاد می شود. نوع پرکاربردی از کود است که باعث از بین رفتن آلودگی و آفات و رشد بالا و حاصلخیزی خاک شده است. محصولات بدست آمده سالم هستند و کیفیت بسیار خوبی دارند. انواع کودهای زیستی کاربرد بسیار بالایی دارند.
اطلاعات بیشتر درباره کود زیستی
این کود برای بهینه سازی تولید محصولات و حاصلخیزی بیشتر خاک استفاده می شود. برای بیوتکنولوژی خاک و ایجاد مواد مغذی در خاک استفاده از این کودهای مغذی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. این کود ها شامل یک یا چند نوع ارگانیزم مفید خاکزی و یا مواد متابولیک هستند که برای تامین زنجیره ی غذایی گیاهان استفاده می شود.
تا چندین سال قبل استفاده از کودهای شیمیایی مرسوم بود و در صنایع کشاورزی از این کودها استفاده می شد. اما آلودگی آب و خاک ناشی از این کودها به قدری زیاد است که تاثیرات مخربی را برای محیط زیست و سلامت جامعه به جای گذاشته است. از آن به بعد تولید کودهای زیستی شروع شد و جای مواد شیمیایی را گرفت. این کود ها تشکیل شده از موجودات زنده هستند که نیاز خاک را به صورت طبیعی تامین می کنند. کود زیستی علاوه بر تامین مواد مغذی و مفید خاک برای رشد بهتر و بهینه ی گیاهان مواد آلوده و مضر برای گیاه را نیز از بین می برد و جلوی رشد حشرات موذی را نیز می گیرد.
کودهای زیستی چه می کنند
کود زیستی ، میکروارگانیسم هایی هستند که در رشد و باروری خاک نقش بسایر مهمی دارند. میکروارگانیسم ها مواد معدنی موجود در خاک را جذب، و آن ها را به مواد غذایی و تقویتی بسیار مفید برای رشد گیاهان تبدیل می کنند. این نوع کود به دلیل اینکه که طبیعی و بدون مواد شیمیایی می باشد و هیچگونه آلودگی زیستی در پی ندارد ، از این جهت بسیارحائز اهمیت است. کودهای زیستی به گیاهان کمک می کنند تا از تمام مواد غذایی موجود در خاک و هوا استفاده کنند، بنابراین کشاورزان مقدار کودهای شیمیایی را که استفاده می کنند را کاهش می دهند و این باعث کمک به حفظ نسل های آینده میشود
فواید کودهای زیستی
فسفات و نیتروژن برای رشد گیاهان بسیار مهم می باشند. این ترکیبات به صورت طبیعی در محیط وجود دارند اما گیاهان توانایی محدودی در استخراج آنها دارند.فسفات نیز نقش مهمی در تحمل تنش، بلوغ، کیفیت و به طور مستقیم یا غیر مستقیم در تثبیت نیتروژن را دارد. اگر فسفات به سرعت توسط گیاهان استفاده نشود، از طریق واکنش های شیمیایی در خاک قفل می شود.همچنین در مطالعات اخیر نشان داده شده است که برای تولید مقدار بیشتری از این محصولات، کودهای زیستی با قابلیت تثبیت نیتروژن و محلولسازی فسفر بیشترین و بهترین اثر ممکن خود را به دنبال خواهند داشت.
کاربرد کودهای زیستی
فرو بردن ریشه نهال
این روش برای محصولات برنج قابل استفاده می باشد و به مدت ۸ تا۱۰ ساعت در بستر آب کاشته می شوند.
بذر درمانی
دانه ها در مخلوط کودهای فسفر و نیتروژن فرو می روند ، سپس این دانه ها خشک می شوند و در وقت مناسب کاشته می شوند.
درمان خاک
کودهای زیستی با کودهای کمپوست مخلوط و به مدت یک شب نگهداری می شوند ، و بعد این مخلوط روی خاک پخش می شود.
هدف استفاده از کود زیستی
در چندین سال پیش با استفاده ی نامناسب از مواد شیمیایی و ایجاد آلودگی آب، خاک و هوا و استفاده از کودهای شیمیایی، کشاورزی با دردسرهای زیادی همراه شده است. حاصل خیز نبودن خاک، رشد ضعیف گیاهان و تولید محصولات بی کیفیت از تاثیرات این مشکلات بر روی کشاورزی بوده است. اما با ساخت کودهای زیستی که عاری از مواد شیمیایی هستند تا حدودی می توان این مشکلات را برطرف کرد و خاک حاصلخیزتر همراه با رشد بهتر گیاهان را داشت. هنگامی که از کود زیستی استفاده می شود دیگر نیازی به آفت کش و سموم مضرر نیست و بر سلامتی انسان ها و محیط زیست هم تاثیر بدی نمی گذارد.
در تغذیه گیاهان و درختان، تعادل بین عناصر مورد نیاز در خاک نباید به هم بخورد و در هنگام رشد نیز، نیازی به استفاده از سموم و آفتکشها نیست باید و در تغذیه خاک کشاورزی، به جای استفاده از کود شیمیایی از کودهای طبیعی نظیر خاک برگ، جلبک و کودهای حیوانی و بیولوژیکی استفاده شود
خوراک زیستی یکی از لزومات مهم برای انواع گیاهان و محصولات کشاورزی است که باید عاری از هرگونه مواد شیمیایی باشد که کودهای شیمیایی و یا آفت کش های مصنوعی باعث آسیب رساندن می شود. غذای زیستی غذایی است که باید از مواد طبیعی مانند جلبک ها، کودهای حیوانی و بیولوژیک است تهیه شود تا به سلامت انسان هم آسیب نرساند و بیماری هایی مانند سرطان را گسترش ندهد.
این کود تامین کننده فسفات برای گیاه است و شامل باکتریهای فسفوباکتر است که به محض ورود به خاک شروع به فعالیت کرده و علاوه بر فسفات، مواد دیگری را تولید مینمایند. یک دسته از این مواد باعث افزایش رشد رویشی و زایشی گیاه میشوند(عوامل محرک رشد) و یک دسته از این مواد دفع کننده برخی از عوامل بیماریزای موجود در خاک هستند. کود زیستی نیز مقاومت گیاه را به شرایط سخت محیطی مانند شوری خاک، کمآبی، آهکی بودن خاک افزایش میدهد. علاوه بر اینها فسفوباکترهای موجود در این کود اسیدهای طبیعی را تولید مینمایند که هم شرایط آهکی بودن خاک را تا حدودی تعدیل میکند و به رشد بهتر گیاه در خاکهای با قلیائیت بالا کمک مینماید و هم جذب برخی از عناصر دیگر مانند ترکیبات ازته و آهن موجود در خاک را آسانتر میکند.در آخر هدف از مصرف کودهای زیستی، افزایش محصول از نظر کمی و کیفی بدون آسیب زدن به اکوسیستم مزرعه ، تأمین نیازهای غذایی سالم و غنی تر ،تقویت حاصلخیزی و باروری خاک و برداشت بیشتر محصول به دور از آلوده سازی زیست بوم می باشد.
چرا از فراورده های زیستی استفاده می کنیم؟
امروزه با افزایش تولید کشاورزی برای رفع نیازمندیهای رو به رشد جمعیت ، نگرانی در مورد آینده تأمین غذا برای مردم بسیار زیاد شده است.عواملی مثل فرسایش خاک ، آلودگیهای آب، خاک، هوا ، مقاومت آفات به سموم و گسترش کود شیمیایی باعث شده تا برای حفظ منابع به گذشته و کشتهای صنعتی برگردیم. پس برای تولید محصولات سالم و پاک و در نتیجه انسانهایی سالم و تندرست، هیچ راهی جز کشاورزی زیستی نداریم. استفاده از فراوردههای گیاهی زیستی رابطه تنگاتنگ با سالم زیستی با افراد جامعه دارد.
فرق کود زیستی با کود شیمیایی
گیاهان برای اینکه بتوانند مراحل رشد را با موفقیت طی کنند و بتوانند از آن عملکرد بالایی داشته باشند ، نیاز به مصرف حدود ۱۶ عنصر شیمیایی دارند که همه این عناصر در منابع به عنوان عناصر ماکرو و میکرو مطرح هستند. بنابراین هر کودی که بتواند مستقیم یا غیرمستقیم این عناصر را در اختیار گیاه قرار داده و یا آنها را بصورت قابل دسترس در آورد و آسیبهای زیست محیطی آن حداقل باشد، میتواند به عنوان کود مناسب در نظر گرفته شود.
کدامشان بهتر است؟
توصیه کارشناسان این است که نباید از کود شیمیایی استفاده کنیم، اما همانطور که در بالا اشاره کردیم این کار غیر ممکن است چون که ترکیبات شیمیایی به عنوان غذای گیاهان می باشند که بدون آنها رشد گیاه ممکن نخواهد بود پس ما نمی توانیم آن ها را کنار بگذاریم ولی میتوانیم مصرف آن ها را کاهش دهیم و استفاده ی بیش از آن ها به گیاهان و خاک ضرر می رساند ; در نتیجه بهترین راهکار استفاده ترکیبی از کودهای شیمیایی و کودهای زیستی می باشد.
مضرات کودهای زیستی
کودهای زیستی استریل نیستند و مواد مغزی خیلی کمی دارند . علاوه بر هزینه های بیشتری که نسبت به کود مصنوعی دارند، برای صدور گواهینامه ارگانیک نیاز به اسناد و بازرسی های منظم هم نیز دارند.
جایگزین کودهای شیمایی
همان طور که روز به روز اقداماتی که باعث ضرر رساندن به محیط زیست و آب می شوند در حال تغییر هستند، در آینده ای نزدیک هم شاهد حذف کامل کودهای شیمیایی و انتخاب جابگزینی برای آنها هستیم. انواع کودهای زیستی می تواند انتخاب مناسبی برای این جایگزینی باشد. این کودها از مواد طبیعی ساخته شده اند و تا حد امکان آسیبی هم به محیط زیست وارد نمی کنند. کودهای شیمیایی علاوه بر ضرر برای انسان ها آسیب های جبران ناپذیری بر دیگر جانداران و طبیعت دارند. کودهای شیمیایی درهنگام آبیاری داخل آب حل شده و به همراه آن مقاصد دورتری را به خود آلوده میکنند. برخلاف کود های شیمیایی کودهای زیستی به دلیل طبیعی بودن اسیبی به طبیعت وارد نمیکنند و به راحتی تجزیه میشوند.
سلام آیا می تونیم بذر های آغشته به محلول کود های زیستی را چند روز نگه داریم و بعد بکاریم؟؟؟
خیر، محلول کودهای زیستی را باید بلافاصله بعد از تهیه، بذر مال کنید و بذر را در همان روز بکارید.
چرا باید از کود زیستی استفاده کنیم؟
سلام
کود زیستی محصولی طبیعی میباشد. استفاده از این محصولات در کشت محصولات به حفظ سلامت خاک و همچنین کیفیت محصولات زراعی کمک می کند.