کشاورزی ارگانیک - کود کشاورزی - قارچ کش زیستی - کود بیولوژیک

از شروع قرن بیستم و به دنبال افزایش جمعیت جهان ، شکل گیری سامانه ای از کشاورزی که امروز کشاورزی رایج خوانده می شود مشکلات مختلفی را نسبت به پیامدهای این سامانه برانگیخت و این دغدغه ها در میان سده گذشته با کاربرد بیش از حد نهادهای برون مزرعه ای به ویژه کودها و آفت کش ها ، علفکش های شیمیایی مصنوعی افزایش یافت و تلاش برای یافتن جایگزین شدت گرفت که در آخر منجر به شکوفایی مفهوم کشاورزی ارگانیک و پایدار با استفاده از محصولات ارگانیک شد. در ادامه به مبحث کشاورزی ارگانیک می پردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، کود زیستی ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک با رویان تیسان تماس بگیرید.

مفهوم کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک سامانه چرخشی است که تلاش می کند تا محیط در آن به تعادلی دست یابد که ضمن تولید بهینه باروری و حفظ حاصل خیزی خاک و کنترل آفات و بیماریها وعلف های هرز به کمک تقویت فرایندها و سیکل های زیستی و طبیعی حاصل شود و نهاده های انرژی و منابع محیطی نیز به شکل غیر افراطی و کار آمد به کار برده شود .

مفهوم واژه ارگانیک 

لرد نورث بورن ، اولین فردی است که از واژه ارگانیک در کشاورزی در سری کتاب خود ( نگاهی به زمین ) که در سال ۱۹۴۰ ( در  جنگ جهانی دوم ) نوشته شده استفاده کرد و آن را مطرح کرد

مزایا مصرف مواد غذایی ارگانیک

  • – مواد غذایی ارگانیک ارزش غذایی بالاتری دارند زیرا میزان ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر در آنها  بسیار بیشتر از محصولات غیر ارگانیک بیشتر است.
  • – مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بالاتری می باشند. در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان فنلی بسیار بیشتر یافت می گردد ۵۰ درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک، زیرا آفت کش های مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تشکیل آنها را افزایش می دهد.
  • -محصولات ارگانیک بسیار کمتر سمی هستند، سالم تر بوده و بسیار کمتر به بقایاهای آفت کش آلى آلوده هستند. همچنین این محصولات فاقد افزودنی های شیمیایی غذایی هستند.
  • – خوشمزه و خوش طعم تر از دیگر محصولات هستند. یکی از دلایل آن این است ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کوتاه تری به دست مصرف کننده رسیده و تازه تر هستند، همچنین در محصولات تهیه شده به روش قدیمی، با فرآوری ها و تغییراتی که بر روی آنها صورت می گیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر آسیب های ناشی از حمل و انبارداری و نه به کیفیت و ارزش تغذیه ای آنها توجه می شود.
  • -تولید کنندگان  و کشاورزان محصولات ارگانیک از استاندارد ها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت می کنند تا احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به هر گونه مواد شیمایی و آفات سمی منتفی باشد.
  • محققان آمریکایی می گویند میوه ها و سبزیجات ارگانیک در مقایسه با انواعی که به روش های رایج پرورش می یابند برای سلامت قلب موثر تر هستند.
  • علت این تفاوت به عنصر آزاد نیتروژن موجود در خاک مربوط می شود. نیتروژن غیر آلی موجود در کودهای رایج به راحتی در دسترس گیاه قرار می گیرد و بنابراین کوددهی زیاد احتمالا باعث کاهش سطوح فلاونوئیدها در خاک می شود

دو هدف مهم کود کشاورزی در ارگانیک:

کشاورزی ارگانیک به دنبال دو هدف مهم  است:

  1. تقویت و پایداری سامانه های کشاورزی ( حفظ تولید برای تامین نیاز های افزایش جمعیت روبه رشد انسانی بدون هیچگونه آسیب زدن به محیط)
  2. اتکای هرچه بیشتر سامانه کشاورزی به نهاد ها و منابع محلی و عدم وابستگی به نهاده های خارج از مزرعه

یکی از تفاوتهای عمده کشاورزی ارگانیک با دیگر نوع های کشاورزی ، پایداری در تدوین و استاندارد های مشخص برای مجموعه عملیاتها ، روشها ونهادهایی است که طی تولید ، فراورده ها و بازاریابی این محصولات باید خیی خوب رعایت شود.

 انواع معیارهای ارگانیک برای فرآورده های حیوانی
۱ . حیوانات می بایستی حداکثر از روز دوم تولد  ۱۰۰% از محصولات کشاورزی طبیعی تغذیه نمایند.
۲ . در هیچ زمان  از کشت نباید هیچگونه آنتی بیوتیک و هورمون نبایستی استفاده شود.
۳ . حیوانات چرنده بایستی از مراتع کاملاً طبیعی و ارگانیک تغذیه کنند.
۴ . هر حیوان بایستی از سر پناه،  آب سالم،  هوای تازه،  نور مستقیم آفتاب و فضای کافی برای خود برخوردار باشد.

کارهای ممنوع در کشاورزی ارگانیک

  • استفاده از علف‌کش‌ها، آفت‌کش‌ها و کودهای مصنوعی و مواد سمی
  • استفاده از فراورده‌های ژنتیکی در هر شکل و نوع (از قبیل بذر، مایه تلقیح بذری، غذای دام و غیره)
  • استفاده از فاضلاب شهری به منظور اصلاح خاک کشاورزی
  • دگرگونی‌های ژنتیکی در بذر یا خاک گیاهان
  • هورمون‌ها ی گیاهی

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *