گلخانه هیدروپونیک - کود کشاورزی - قارچ کش بیولوژیک - کود بیولوژیک

هیدروپونیک یکی از جدید ترین وپیشرفته ترین روش ها در کشت و پرورش محصول در گلخانه است که تحت عنوان آب کشت نیز نام برده می شود. در این روش پرورش دهنده بدون نیاز به خاک، سم و تنها با حداقل مصرف آب می تواند محصول مورد نظر خود را  کاشت و پرورش دهد. البته این شیوه از کار در گلخانه در کشور تنها در تعداد بسیار محدود انجام می شود که در عین حال توانسته چندین هزار موقعیت شغلی را برای جوانان این سرزمین ایجاد کند. با تاسیس و راه اندازی گلخانه هیدروپونیک پرورش دهنده می تواند تمامی شرایط لازم  و مورد نیاز را برای پرورش گل، گیاه، میوه و سایر محصولات را بدون در نظر گرفتن محدودیت هایی همچون اقلیم، آب و هوا، فصل و یا رفتار محصول پرورش دهد. در ادامه به مبحث گلخانه هیدروپونیک می پردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، کود زیستی ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک با رویان تیسان تماس بگیرید.

مفهوم گلخانه هیدروپونیک

گلخانه یک محیط بسته وکاملا تحت کنترل است که پرورش دهنده با استفاده از انواع تجهیزات و دستگاه های می تواند شرایط لازم برای پرورش هر نوعی از گیاه، گل و میوه را ایجاد کند. جالب است بدانید که در گلخانه به شیوه هیدروپونیک محدودیت برای پرورش محصولات مختلف به کمترین حد ممکن خود رسیده که این امر به نوبه خود باعث محبوبیت گلخانه هیدروپونیک در بین پرورش دهنده ها شده است.

پرورش گل و گیاه به شیوه هیدروپونیک هیچگونه وابستگی به تغییرات فصلی یا آب و هوایی محیطی ندارد. از این رو فرد می تواند به راحتی در هر بازه ای زمان که میخواهد  گل، میوه، بوته و گیاه مورد نظر خود را پرورش داده و در سال برخلاف شیوه های سنتی نه تنها یک بار بلکه چندین بار سود خود را برداشت کند.

مشخصات عمومی محیط‌های هیدروپونیک در گلخانه

محیط های ابکشت، عموما ساخته شده از مواد جامدی است که می‌توان از آن ها به جای خاک، مانند محیط های کشت در مواد دانه‌بندی شده یا کشت در پشم سنگ نیز استفاده کرد.
خصوصیات کلی یک بستر کشت در گلخانه ها عبارت است از:

  • از نظر شیمیایی باید خنثی باشد.
  •  از نظر شیمیایی باید پایدار باشد.
  • پاک و تمیز باشند.
  • به حد مطلوب، دارای ظرفیت نگه داری آب باشد.
  • به حد مطلوب، دارای ظرفیت نگه داری هوا باشد.
  • از ظرفیت بافری خوبی نیز برخوردار باشد.
  • بتواند به آسانی و به نحوی مطلوب آب را تخلیه نماید، که مشکلات ناشی از پدید آمدن حالت غرقاب در آن ایجاد نشود.

مزایا و معایب کشت هیدروپونیک

مزایا

– عملکرد بسیار بالا
– تراکم بسیار بالا در واحد سطح کشت
– کوتاهی دورهای زمانی پرورش گیاهان
– نیاز به نیروی کار کم در شروع
– کاهش میزان کار سنگین و امکان کار افراد معلول در این نوع سیستم ها
– آسانی کنترل اکثر شرایط محیطی گلخانه
– عدم نیاز به رعایت تناوب کشت محصول
– کنترل علف های هرز و انواع آفات
– کاهش مشکلات ناشی از به وجود آفات و بیماری ها
– کنترل نسبی بیماری های ریشه گیاهان
– یکنواختی رشد گیاهان دز کشت

معایب

– به سرمایه و هزینه اولیه نسبتا زیادی نیاز دارد
– نیاز به مهارت و علم به همراه اجرای صحیح آن ها در گلخانه
– گسترش بسیار سریع آفات و بیماری ها در گلخانه در صورت آلوده شدن گیاهان
– بروز واکنش در گیاهان کشت شده به محض ایجاد شرایط نامناسب برای آن ها به ویژه پی اچ خاک
– کیفیت آب  و مواد آن در روش آبکشت

۱-سیستم‌های فتیله‌ای در گلخانه

سیستم فتیله‌ای ابتدایی‌ترین نوع سیستم آبی است که می‌توانید آن را بسازید.سیستم فتیله در گلخانه هیدروپونیک چیزی است که به‌ نام هیدروپونیک غیرفعال شناخته می‌شود، به این معنی که برای استفاده از آن به پمپ هوا یا پمپ آب نیاز نخواهید داشت.یکی از علت های موفقیت در سیستم فتیله‌ای در گلخانه هیدروپونیک استفاده از محیط رشدی است که آب و مواد مغذی را به‌ طور کامل منتقل می‌کند. انتخاب‌های خوب برای فتیله‌های انتقالی نیز شامل نارگیل، پرلیت یا ورمیکولیت هست. سیستم‌های فتیله‌ای برای گیاهان کوچک‌تر که آب یا مواد مغذی زیادی مصرف نمی‌کنند، بسیار گزینه خوبی است. گیاهان بزرگ‌تر ممکن است از طریق یک سیستم فتیله‌ای ساده، به‌سختی به مقدار کافی از هر یک از مواد غذایی مورد نیاز خود دست یابند. این روش برای افراد مبتدی بسیار کاربردی است. اما درصورتی‌که به‌درستی تنظیم نشوند، می‌تواند به معنای مرگ گیاهان شما نیز باشد.

۲-سیستم‌های کشت آب عمیق در گلخانه 

کشت آب عمیق که از اینجا به بعد از آن به‌عنوان DWC نام میبریم، ساده‌ترین نوع روش آبی برای استفاده در گلخانه هیدروپونیک است. در یک سیستم DWC، شما از یک مخزن برای نگهداری یک محلول غذایی استفاده خواهید کرد. ریشه‌های گیاهان شما در آن محلول معلق هستند، بنابراین منبع ثابتی از آب، اکسیژن و مواد مغذی را دائم دریافت می‌کنند.

برای اکسیژن‌رسانی به آب، از پمپ هوا با سنگ هوا برای پمپ کردن حباب‌ها به محلول غذایی نیز استفاده می‌شود.در این سیستم از گلخانه هیدروپونیک، گیاهان شما معمولاً در گلدان‌های توری قرارخواهند گرفت که در یک ‌تخته فوم یا در بالای ظرفی که برای مخزن خود استفاده می‌کنید، قرار داده خواهند شد.

۳-سیستم‌های گلخانه ای (NFT)

فن فیلم مغذی که از آن به‌عنوان NFT نیز یاد می‌شود، یک سیستم تجاری هیدروپونیک بسیار محبوب است که در قسمت‌های قبلی نیز توضیحاتی در مورد آن به شما دادیم. در این سیستم برای گلخانه هیدروپونیک گیاهان در کانال‌هایی خود رشد می‌کنند که محلول‌های مغذی در آن‌ها پمپاژ می‌شود و دائماً در راستای کف کانال جریان دارد.

هنگامی‌که محلول به انتهای کانال می‌رسد، دوباره به مخزن اصلی می‌ریزد و مجددا به ابتدای چرخه فرستاده می‌شود. این کار باعث می‌شود که یک سیستم چرخشی ایجاد شود و آب و مواد مغذی به‌صورت کاملاً بهینه مورد استفاده قرار بگیرد.

۴-سیستم‌های جذر و مد یا Ebb and Flow در گلخانه

سیستم‌های Ebb و Flow که با نام‌های Flood و Drain  شناخته می‌شوند، سیستم‌هایی هستند که بسیارکمتر در انواع گلخانه هیدروپونیک دیده می‌شوند. اما آن‌ها امروزه هنوز کاملاً مؤثر هستند و بسته به شرایط شما می‌توانند بهترین انتخاب نیز باشند.

برخلاف دو سیستم آبی قبلی که توضیح دادیم، یک سیستم جزر و مد، ریشه گیاهان شما را به‌طور ثابت و مستقیم در معرض محلول‌های غذایی قرار نمی‌دهد. در عوض، گیاهان شما در گرمخانه‌های مناسب رشد خواهند کرد که انتخاب سینی مورد نظر برای رشد گیاهان در این سیستم، بسته به عوامل گوناگونی مانند اندازه گیاهان شما، نیاز آبی گیاهان شما، دمای هوا، جایی که گیاهان شما در چرخه رشد خود هستند و … انتخاب خواهند شد.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران
۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *