انواع گلخانه - قارچ کش زیستی - کود بیولوژیک - کود کشاورزی

همان طور که می‌دانید برای رشد هر نوع گیاهی شرایط آب و هوایی و محیطی ویژه ای لازم است. همین روش در گذشته باعث شده بود تا بعضی از گیاهان تنها در آب و هوای مخصوص خود رشد کرده و در سایر آب و هواها توانایی رشد نداشته باشند. احداث گلخانه‌ها باعث شد تا با ایجاد یک محیط مصنوعی در یک محیط بسته، شرایط لازم برای رشد انواع گیاهان را به وجود بیاورد و قادر به پرورش آن‌ها باشیم. در واقع گلخانه (Green house)، به فضایی گفته می‌شود که  دارای اسکلت و چهارچوب است و دارای سقفی از جنس پوششی شفاف مانند شیشه می باشد. دما، رطوبت نسبی، میزان دی اکسید کربن، نور و بعضی از موارد دیگر در گلخانه قابل کنترل است و همین امر باعث می‌شود تا در تمام طول سال بتوانید گیاهان مورد نظر خود را پرورش بدهید. در ادامه به مبحث انواع گلخانه می پردازیم. جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، کود زیستی ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی و آفت کش بیولوژیک ، کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

انواع گلخانه

در حالت کلی گلخانه‌ها به دو دسته متحرک و ثابت تقسیم بندی می‌شوند:

  • گلخانه ثابت

این نوع از گلخانه‌ها، همان طور که از نامشان مشخص است، از مصالح ساختمانی ثابت ساخته شده‌اند و امکان جابه‌جایی در آن وجود ندارد.

  • گلخانه متحرک

این نوع از گلخانه‌ها بر خلاف نوع قبلی از مصالحی ساخته می‌شوند که امکان جابه‌جایی در آن‌ها وجود دارد.

نکات مهم برای احداث گلخانه

برای احداث یک گلخانه مناسب باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. بعضی از نکات مهم در رابطه با احداث گلخانه عبارت‌اند از:

  • موقعیت گلخانه

موقعیت گلخانه باید به شکلی باشد که بیشترین مقدار نور آفتاب را دریافت کنند.

  • گردش هوای درون گلخانه

یکی از مسائل بسیار مهم در گلخانه، گردش هوا می باشد. توجه داشته باشید که گردش هوای درون گلخانه باید به شکلی باشد که هوای تازه در نزدیکی برگ‌ های گیاهان قرار بگیرد تا بتوانند به راحتی از دی‌ اکسید کربن هوا استفاده کنند و آن را به اکسیژن تبدیل کنند.

  • کنترل شرایط محیطی

یکی دیگر از کارهای بسیار مهم در گلخانه‌ها، کنترل شرایط محیطی می باشد. عواملی مانند دما، آب، شدت نور و مواد غذایی در رشد گیاهان بسیار تاثیرگذار است و منجر به رشد عالی گیاه می‌شود. شما باید در گلخانه‌ ها بتوانید این شرایط را به خوبی کنترل کند و بهترین حالت را برای رشد گیاهان ایجاد کنند.

انواع گلخانه از نظر ساختار

انواع گلخانه‌ها از نظر ساختار به ۶ دسته تقسیم بندی می شوند:

  • گلخانه یکطرفه

گلخانه‌ های یکطرفه به طور معمول در کنار دیوار و یا گلخانه دیگری تولید می‌شوند. دیوار شمالی این نوع از گلخانه‌ ها با مصالح ساختمانی ساخته می شود. همچنین تمام و یا بخشی از دیواره‌های شرقی و غربی آن‌ها نیز از آجر ساخته شده است و بالاترین نقطه سقف آن به اندازه یک سوم عرض گلخانه، با دیواره شمالی فاصله دارد و دیواره جنوبی از دیواره شمالی کوتاه‌تر می باشد. در این نوع از گلخانه‌ها، زاویه زمین نسبت به سقف بین ۲۵ الی ۵۵ درجه و بستگی به عرض جغرافیایی فضا دارد. به طور معمول این نوع گلخانه‌ها برای جوانه زنی بذر و یا فرسینگ گل‌های پیازی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

  • گلخانه دوطرفه

پهنای سقف در دو طرف این گلخانه‌ها با هم برابر می باشد. معمولا این گلخانه‌ ها به صورت مجزا و یا گاهی در کنار هم به صورت چسبیده و چند ردیف سقف ساخته واهد شد. دیوار حاجب، دیواری است که بین سطح زمین و اسکلت گلخانه قرار می گیرد و به طور معمول از بتن، بلوک سیمانی، آجری و یا چوبی ساخته می شود. ارتفاع این دیوار در بین ۷۰ الی ۱۰۰ سانتی‌متر است و در گلخانه‌ های جدید برای جلوگیری از کاهش عبور نور، آن را درون زمین قرار خواهند گرفت.

معمولا این دیوار به اندازه ۱۶ سانتی‌متر زیر زمین است تا از ورود حیوانات کوچک به درون گلخانه جلوگیری کند. استحکام بالای سازه، استفاده حداکثری از نور خورشید، هدایت و کنترل مناسب سیستم‌ها، هدایت مناسب تعریق پوشش گلخانه و برف به پایین از جمله مزایای این گلخانه‌ها به حساب می‌آیند.

  • گلخانه نیمه دو طرفه

گلخانه‌های نیمه دو طرفه، شبیه گلخانه‌های دوطرفه هستد با این تفاوت که سقف این نوع از گلخانه‌ها از دو شیب غیرمساوی تشکیل شده است. در گلخانه‌های نیمه دوطرفه دیواره شمالی از دیواره جنوبی آن بلندتر است و بالاترین نقطه سقف، به اندازه یک سوم عرض گلخانه با دیواره شمالی فاصله دارد. معمولا احداث گلخانه‌های نیمه دوطرفه در مناطقی انجام می‌شود که شدت نور در زمستان کمتر است. می‌توان گفت از گلخانه‌های نیمه دوطرفه برای موارد غیرتجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • گلخانه سقف قوسی

این نوع گلخانه‌ها که به آن‌ها گلخانه‌های نیمه استوانه‌ای و یا کوانست گفته می‌شود، در طی جنگ جهانی دوم ابداع شده‌اند. اسکلت این نوع از گلخانه‌ها با استفاده از لوله‌های آب که دارای قوس ۱۸۰ درجه هستند، ساخته می‌شود. عرض این نوع از گلخانه‌ها ۹ متر و طول آن‌ها ۶۰ متر و یا بیشتر است.

گلخانه‌های دارای سقف قوسی به صورت مجزا و یا به صورت چند ردیف در کنار هم ساخته می‌شوند. سبک و ارزان بودن، مقاومت در برابر باد نسبت به سایر سازه‌ها و مناسب بودن برای پوشش‌های ارزان مانند پلاستیک، همگی از مزایای این نوع از گلخانه‌ها به شمار می‌آیند. افقی بودن تاج، عدم هدایت تعریق به پهلو و عدم هدایت مناسب برف به پهلو نیز از جمله معایب گلخانه‌هایی با سقف قوسی است.

جهت اطلاع از محصولاتی مانند کود کشاورزی ، قارچ کش بیولوژیک ، کود بیولوژیک ، قارچ کش زیستی ، کود زیستی ، کود ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک و گلخانه با رویان تیسان تماس بگیرید.

آدرس: دفتر مرکزی: کرج، سه راه دانشکده، پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *